Finanšu ministrija: Pārskatot šā gada budžeta izdevumus, rasti 51,3 miljoni eiro (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Elmārs Rudzītis

Pārskatot šā gada budžeta izdevumus, rasti 51,3 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Otrdien Ministru kabinets izskatīja FM sagatavoto informatīvo ziņojumu par budžeta izdevumu pārskatīšanas 2019., 2020. un 2021. gadam rezultātiem, kurā ietverti arī priekšlikumi šo līdzekļu izmantošanai 2019. gada valsts budžeta izstrādes procesā.

Kopumā izdevumu pārskatīšanā 2019. gadā rasti 51,3 miljoni eiro, tostarp 7,6 miljoni eiro novirzīti kopējās fiskālās telpas uzlabošanai, savukārt 43,7 miljoni eiro novirzīti pasākumiem, kas skar vairākas ministrijas un nozaru ministriju noteiktās prioritātes.

No rastajiem 51,3 miljoniem eiro 23,5 miljoni eiro iegūti, pārskatot iepriekšējo periodu prioritāros un citus pasākumus, 12,9 miljoni eiro ir nozaru priekšlikumi darbības pilnveidošanai, 12,3 miljoni eiro ir iegūti, veicot analīzi un sniedzot priekšlikumus procesu pilnveidei un budžeta izdevumu horizontālai pārskatīšanai, bet 2,3 miljoni eiro veidojas, efektivizējot valsts nekustamos īpašumus un to apsaimniekošanas izdevumus. FM piebilda, ka darbs šajā jomā varētu nest materiālos ieguvumus ilgtermiņā.

Savukārt 200 000 eiro iegūti valsts budžeta politikas jomā, veicot vairākas fundamentālas izmaiņas procesu pilnveidē, tehnisko darbu veikšanu aizstājot ar analītisko. Tāpat veiktās analīzes rezultātā rasti 100 000 eiro informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomas optimizācijai, kas nesīs ieguvumus ilgtermiņā.

Ministrijā norādīja, ka pērn, organizējot diskusijas ar nozaru ministrijām, turpinājās valsts budžeta izdevumu pārskatīšana. Tādējādi ministrijas sagatavoja priekšlikumus, rodot finanšu resursus attiecīgās nozares neatliekamo pasākumu finansēšanai. Īpaši uzmanība tika pievērsta efektīvai valsts nekustamo īpašumu izmantošanai un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomas optimizācijai, kā arī līdz šim piešķirtā finansējuma pārskatīšanai, analizējot tā aktualitāti un sasniegto rezultātu. Ministrijas sniedza arī priekšlikumus izdevumu efektivitātes paaugstināšanai atsevišķās nozarēs.

Tāpat ministrijā norādīja, ka 2018. gadā papildu darbs veikts administratīvā sloga mazināšanai pašvaldībām. Veiktās un plānotās izmaiņas ir vērstas uz sadarbības uzlabošanu un pilnveidošanu starp dažāda līmeņa publiskās pārvaldes iestādēm, digitalizējot informācijas apmaiņas procesus.

Atbilstoši Ministru kabinetā apstiprinātajam valsts budžeta izstrādes grafikam šā gada budžeta projektu valdība varētu apstiprināt 5.martā, bet Saeimā budžetu plānots iesniegt 8.martā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu