Par "ABLV" likvidatoru kļūst LU profesors un jurists Ringolds Balodis; alga 19 000 eiro mēnesī (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts, bijušais Uzņēmumu reģistra galvenais notārs Ringolds Balodis.
Saeimas deputāts, bijušais Uzņēmumu reģistra galvenais notārs Ringolds Balodis. Foto: Paula Čurkste/LETA

"ABLV" bankas likvidatora amatā otrdien, 5. februārī, apstiprināts bijušais Saeimas deputāts, jurists Ringolds Balodis un advokāte Lauma Bērziņa. Likvidatori ik mēnesi saņems līdz 19 000 eiro lielu algu, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

"ABLV Bank" akcionāri otrdien nolēma veikt izmaiņas bankas Likvidācijas komitejas sastāvā.

Amatu pametīs Elvijs Vēbers, bet posteni ieņems Ringolds Balodis, tiesību zinātņu doktors, Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes profesors.

2014. gadā viņš kļuva par Saeimas deputātu no Sudrabas partijas "No Sirds Latvijai", bet pērn pārgāja uz Nacionālo apvienību. Jaunajā Saeimā netika ievēlēts.

Savukārt Lauma Bērziņa ir individuāli praktizējoša zvērināta advokāte ar vairāk nekā 20 gadu darba pieredzi.

Balodis otrdien nevēlējās plašāk stāstīt, kā jūtas jaunajā amatā, kādi ir plāni. Viņš gan atzina, ka jau pirmajā darba dienā darāmā ir ļoti daudz.

Viņš norādīja: "Nekādu komentāru es šobrīd nesniegšu. Man tiešām ir komplicēta diena. Es iepazīstos ar dokumentiem. Mēģinu visā iesaistīties. Tā kā – nu kādi komentāri?"

Neoficiāli bankas likvidatoru amats tiek uzskatīts par iekārojamāko vietu maksātnespējas administratoru vidū.

Banka neslēpj atalgojumu, kas ir patiešām iespaidīgs. Summa ir par mēnesi.

"ABLV" grupas komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis norāda: "Mēs nekad to neesam slēpuši. Ringoldam balodim 19 000 eiro pirms nodokļiem, Laumai Bērziņai maksimālais atalgojums 19 000 eiro, bet atalgojums būs par paveikto. Stundas likme. Nevarēs pārsniegt 19 000 eiro."

Reizi mēnesī akcionāri saņem atskaites par likvidatoru darbiem. "ABLV" bankai gan jāsaņem oficiāls atzinums no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kas dažādu kritēriju vidū vērtē arī Bērziņas un Baloža profesionālo pieredzi, izglītību un reputāciju.

"Esam saņēmuši mutisku informāciju, ka iebildumi pret kandidātiem nav, bet jāpieņem formāls lēmums. Šī bija atlase, ko mēs veicām paši. Tas nav atklāts konkurss," pauž Eglītis.

Kopumā bankai ir pieci likvidatori.

Neskaitot Balodi un Bērziņu, darbu turpina zvērināto advokātu biroja "Sorainen" Latvijas biroja vadošā partnere, zvērināta advokāte Eva Berlaus, korporatīvo finanšu eksperts Arvīds Kostomārovs un nekustamā īpašuma un finanšu eksperts Andris Kovaļčuks.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu