Šorīt braukšanas apstākļi apgrūtināti gandrīz visā Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Universālās ziemas dienesta automašīnas VAS "Latvijas Valsts ceļi" Ceļu laboratorijas teritorijā.
Universālās ziemas dienesta automašīnas VAS "Latvijas Valsts ceļi" Ceļu laboratorijas teritorijā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Braukšanas apstākļi pa valsts un reģionālās nozīmes autoceļiem sniega un apledojuma dēļ šorīt, 6. februārī, ir apgrūtināti gandrīz visā Latvijā, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" apkopotā informācija.

Vidzemē šorīt braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa visiem lielceļiem.

Latgalē braukšanas apstākļi ir apmierinoši vien pa diviem lielo ceļu posmiem - pa ceļu A6 posmā no Krāslavas līdz Baltkrievijas robežai un pa ceļu A12 posmā no Ludzas līdz Krievijas robežai.

Zemgales virzienā braukšanas apstākļi ir apmierinoši vien Bauskas šosejas posmā no Iecavas līdz Lietuvas robežai.

Savukārt Kurzemes virzienā braukšanas apstākļi ir apmierinoši pa Ventspils šoseju no Ķemeriem līdz Usmai, pa autoceļu A11 no Liepājas līdz Lietuvas robežai, Liepājas šosejas posmos no Apšupes līdz Bikstiem un no Grobiņas līdz Liepājai, kā arī pa reģionālajiem ceļiem Talsu, Kuldīgas, Kandavas un Sabiles apkaimēs. Braukšanas apstākļus pa pārējiem ceļiem apgrūtina sniegs un apledojums.

Uz slidenajiem un sniegotajiem ceļu posmiem šorīt strādā 174 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti izvēlēties ceļu segumam un stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un stilu, kā arī neaizmirst, ka ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu