VP: pērn dubultojies atsavināto naftas produktu apjoms

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pērn dubultojies Valsts policijas (VP) atsavināto nelegālo naftas produktu apjoms Rīgas reģionā, vēsta VP "Facebook" lapā pieejamā informācija.

VP pērn turpinājusi aktivitātes nelegālo akcīzes preču aprites apkarošanā. To rezultātā dubultojies atsavināto naftas produktu apjoms.

Policisti Rīgas reģionā atsavinājuši ap 173,2 tonnu naftas produktu, vairāk nekā 22,3 miljonus cigarešu un 14,3 tonnu alkohola.

Pērn Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti Rīgas reģionā veikuši 1338 reidus, pievēršot uzmanību nelegālo akcīzes preču apritei.

To rezultātā aizturētas 1154 personas, uzsākti 109 kriminālprocesi un sastādīti 1748 administratīvo pārkāpumu protokoli.

Rīgas reģionā kopumā atsavinātas šādas nelegālās akcīzes preces – 173 295 litri naftas produktu, 22 350 487 cigaretes, kā arī 14 377,43 litri alkohola.

"Ēnu ekonomika nav tikai abstrakts jēdziens, jo tā ietekmē ikviena dzīvi. Tā ir cīņa ne tika par valsts budžetu, bet arī netieša cīņa pret noziegumiem, kas vērsti pret personu dzīvību un veselību. Kā rāda pieredze, liela daļa noziegumu pret personu notiek alkohola reibumā. Savukārt alkoholu iespējams iegādāties ne tikai oficiālās tirdzniecības vietās, bet diemžēl arī tā saucamajās točkās. Un tādēļ nelegālo akcīzes preču aprites apkarošana ir viens no virzieniem, kam Valsts policija pievērš pastiprinātu uzmanību. Tā ir cīņa ar sekām, kas radušās šo nelikumīgo preču pieprasījuma dēļ. Mēs arī turpmāk pievērsīsim uzmanību šai jomai," norāda Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu