Tramps apstiprina, ka šomēnes tiksies ar Kimu Čenunu (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kims Čenuns un Donalds Tramps.
Kims Čenuns un Donalds Tramps. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien, 5. februārī, apstiprinājis, ka mēneša beigās Vjetnamā tiksies ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenuns.

Ikgadējā runā par stāvokli valstī Tramps otrdienas vakarā Kongresā paziņoja, ka tiksies ar Kimu 27.cfebruārī un 28. februārī Vjetnamā.

Kur tieši Vjetnamā samits notiks, Tramps neatklāja, taču kāda augsta ranga ASV amatpersona iepriekš sacīja, ka tikšanās varētu notikt Vjetnamas piekrastes pilsētā Danangā.

"Mūsu gūstekņi ir atgriezušies mājās, kodolizmēģinājumi ir apturēti un 15 mēnešu laikā nav palaista neviena raķete," slavējot savu politiku Ziemeļkorejas jautājumā, paziņoja Tramps.

"Ja es nebūtu ievēlēts par Savienoto Valstu prezidentu, mēs pašreiz, pēc manām domām, atrastos karā ar Ziemeļkoreju.

Vēl paveicams liels darbs, bet manas attiecības ar Kimu Čenunu ir labas," pavēstīja Baltā nama saimnieks.

Tramps un Kims pirmo reizi tikās Singapūrā 12. jūnijā, kur parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

Lai gan šajā jomā nav nekādu progresa pazīmju, ASV amatpersonas ir paziņojušas, ka Phenjana ir apturējusi raķešu un kodolieroču izmēģinājumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu