Londonas olimpisko spēļu vicečempions no Lietuvas apsūdzēts dopinga lietošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas kanoe airētājam Jevgēņijam Šuklinam, kurš 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs guva sudrabu, apsūdzēts dopinga lietošanā.

Par šādu notikumu savā sociālā tīkla "Facebook" profilā paziņoja pats 33 gadus vecais Šuklins, norādot, ka viņam pienākusi vēstule, kurā viņš apsūdzēts aizliegto vielu lietošanā.

"Kad pirms septiņiem gadiem kāpu uz olimpisko spēļu goda pjedestāla un izcīnīju Lietuvai medaļu, tas bija kā pierādījums, ka viss var tikt sasniegts ar smagu un godīgu darbu, kā arī disciplīnu un spītību," pauda Šuklins. "Tomēr nu esmu saņēmis vēstuli no Lozannas par to, ka 2012.gada olimpiskajās spēlēs lietoju aizliegtu vielu."

Tiesa, pastāv varbūtība, ka vēstule Šuklinam nosūtīta kļūdaini, jo uz tās ir Jevgēņija Daluzjana vārds. Vēl decembrī no Londonas olimpiskajām spēlēm par dopinga lietošanu tika diskvalificēta armēņu svarcēlāja Melānija Daluzjana.

Lietuvas sportists noliedz jebkādu saistību ar dopingu.

Šuklins savu karjeru noslēdza 2016.gadā, bet Londonā viņš sudrabu guva 200 metru vieninieku distancē.

Pēc atkārtotām Londonas olimpisko spēļu analīžu pārbaudēm ceturtā vieta tika atņemta bijušajai Latvijas tāllēcējai Inetai Radevičai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu