Nepilnu divu stundu laikā policisti Rīgā pieķer divus dzērājšoferus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepilnu divu stundu laikā, Valsts policijas (VP) darbiniekiem veicot patrulēšanu ar netrafaretu auto, izdevies aizturēt divus dzērājšoferus, aģentūrai LETA pavēstīja VP pārstāve Līna Kaļķe.

Viņa norādīja, ka no rīta ap plkst.6, Gustava Zemgala gatvē likumsargi fiksēja automašīnu "Renault", kura šķērsoja krustojumu pie sarkanā luksofora signāla. Inspektori nekavējoties reaģēja un "Renault" markas automašīnas vadītājam lika apturēt transportlīdzekli. Tā vadītājam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude un viņa izelpā konstatētas 1,57 promiles.

Par šādu pārkāpumu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, - transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Pēc nepilnas pusotras stundas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki saņēma informāciju, ka kāds iereibis spēļu zāles apmeklētājs ir sēdies pie sava spēkrata stūres un devies Raunas ielas virzienā. Pēc neilga brīža inspektori pamanīja automašīnu, par kuru tika ziņots un apturēja "Audi" markas ar Igaunijas valsts reģistrācijas numurzīmi vadītāju.

Arī šoreiz tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude, kuras laikā tika konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies 1,46 promiļu reibumā. Vīrietim nebija arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Tāpat autovadītājs jau iepriekš ir bijis sodīts par braukšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Par šāda pārkāpuma izdarīšanu ir kriminālatbildība - par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

VP aizvadītajā diennaktī kopā fiksējusi astoņus transportlīdzekļa vadītājus, kuri pie spēkrata stūres sēdušies alkohola reibumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu