Velojoslas un soliņi - sniegotās ielas parāda, kā efektīvi izmantot Rīgas ielu daļas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krišjāņa Barona un Merķeļa ielas krustojums. Ilustratīvs attēls.
Krišjāņa Barona un Merķeļa ielas krustojums. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Sniegs uz ielām, gluži kā koppapīrs, saglabā automašīnu pēdas un norāda uz platībām, kas netiek izmantotas un var tikt atdotas gājējiem vai velobraucējiem - šādu ideju apvienības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvji aizguvuši no ASV pilsētām, vēsta raidījums "900 sekundes".

Bijuši dažādi piemēri no ASV pilsētām, kur ziemā tika novērota sniega uzkrāšanās, bet pēc tam izveidoti brauktuvju sašaurinājumi.

"Sniegs ir ļoti labs ilustratīvs materiāls. Šādu pašu risinājumu varētu piemērot arī Rīgā," piedāvā apvienības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis Oto Ozols.

Svarīgi, ka sniega laukumi ielu malās parāda reālo situāciju bez papildu izmaksām.

"Nav jātaisa dārgas satiksmes modelēšanas, jāaicina dārgi eksperti. Var iziet ielās ar fotoaparātu un var pamanīt tās vietas, kur var atrisināt, pilnīgi neko neatņemot autovadītājiem," norāda "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis.

» Sniega drāma sociālajos tīklos: "Sniegu tīrīt ir forši. Tikai tu, lāpsta un sniegs."

Piedāvājuma autori arī sagatavoja vairākus piemērus, kur uzskatāmi parādīts, kā Rīgas ielās un ielu krustojumos var atrast ļoti daudz brīvu vietu.

Sniegotajās joslās vai laukumos iespējams ierīkot velojoslas vai arī brauktuves sašaurinājumu gājēju drošības uzlabošanai.

Foto: Sarmas rotāts rīts galvaspilsētā 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu