Strēlnieks un Timma neglābj "Olympiakos" no zaudējuma "Maccabi FOX"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva četrus punktus, viņa un Jāņa Timmas pārstāvētajai Grieķijas komandai Pirejas "Olympiakos" ciešot zaudējumu ULEB Eirolīgas 22.kārtas spēlē.

"Olympiakos" viesos sīvā cīņā ar rezultātu 64:65 (16:14, 13:12, 13:19, 22:20) piekāpās Telavivas "Maccabi FOX" vienībai, zaudējot trešo maču pēc kārtas.

Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 22 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no sešiem tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu, bet aizmeta garām vienu divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, divas reizes kļūdījās, tika pie divām piezīmēm un negatīva efektivitātes rādītāja -2.

Tikmēr Timma septiņās minūtēs un 18 sekundēs aizmeta garām divus tālmetienus un arī tika pie negatīvas efektivitātes -2.

"Olympiakos" komandā pa 16 punktiem guva amerikānis Naidžels Viljamss-Goss un Vasilis Spanulis.

Uzvarētājiem 19 punktus guva amerikānis Teriks Bleks, bet 17 punkti bija viņa tautietim Skotijam Vilbekinam.

Citā spēlē vienu punktu savā kontā ierakstīja Anžejs Pasečņiks, kura pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" viesos ar rezultātu 74:93 (19:26, 27:17, 14:26, 14:24) piekāpās Turcijas komandai Stambulas "Anadolu Efes".

Pasečņiks ceturtdien nospēlēja deviņas minūtes un piecas sekundes, kuru laikā iemeta vienu no diviem soda metieniem, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus.

Viņam bija arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viens izprovocēts noteikumu pārkāpumus un viens efektivitātes koeficienta punkts.

"Herbalife" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija amerikānis Klevins Hanna, bet uzvarētājiem 25 punktus guva horvāts Krunoslavs Simons un 18 punktus iemeta ASV basketbolists Šeins Larkins.

Citā spēlē ārpus pieteikuma palika Rolands Šmits, kura pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa" ar rezultātu 78:72 (23:20, 22:18, 15:24, 18:10) pārspēja Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris".

"Lassa" rindās ar 14 punktiem rezultatīvākais bija ungārs Adams Hanga, bet viesiem 17 punktus guva Artūrs Milaknis.

Vēl ceturtdien Krievijas klubs Maskavas apgabala "Himki" izbraukumā ar rezultātu 98:90 (22:20, 23:26, 23:19, 30:25) guva virsroku pār Adrijas līgas čempioni Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Maskaviešiem ar 25 punktiem izcēlās amerikānis Džordans Mikijs, bet 17 punkti bija viņa tautietim Čārlzam Dženkinsam. Mājiniekiem 20 punktus guva ASV basketbolists Noriss Kouls, bet 17 punktus iemeta gruzīns Goga Bitadze.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 18 uzvarām 21 spēlē ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 17 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 16 uzvarām ir Maskavas CSKA.

Aiz pirmā trijnieka ar 14 panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes", kam ar 13 uzvarām seko Barselonas "Lassa", bet tālāk ar 12 panākumiem ir Pirejas "Olympiakos", tām ieņemot pēdējās vietas pirmajā sešiniekā.

Tikmēr 11 panākumi ir Minhenes "Bayern", kam ar desmit uzvarām seko Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Telavivas "Maccabi FOX", tai noslēdzot pirmo desmitnieku.

Savukārt Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen", ko pārstāv Žanis Peiners, tikusi pie trim panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu