Video: VP divu stundu laikā Rīgā pieķer divus dzērājšoferus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceļu policijas rīkotais profilaktiskais reids. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policijas rīkotais profilaktiskais reids. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 5. februārī, rīta pusē Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, patrulējot Rīgas ielās ar netrafarēto automašīnu, apturēja divus dzērājšoferus.

Ap pulksten 6.00 no rīta Gustava Zemgala gatvē likumsargi fiksēja automašīnu Renault, kura šķērsoja krustojumu pie sarkanā luksofora signāla.

Inspektori nekavējoties reaģēja un Renault markas automašīnas vadītājam lika apturēt transportlīdzekli. Tā vadītājam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude un viņa izelpā konstatētas 1,57 promiles.

Par šādu pārkāpumu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, - transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Pēc nepilnas pusotras stundas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki saņēma informāciju, ka kāds iereibis spēļu zāles apmeklētājs ir sēdies pie sava spēkrata stūres un devies Raunas ielas virzienā.

Pēc neilga brīža inspektori pamanīja automašīnu, par kuru tika ziņots, un apturēja kādu Audi markas ar Igaunijas Republikas valsts reģistrācijas numurzīmi vadītāju.

Arī šoreiz tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude, kuras laikā tika konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies 1,46 promiļu reibumā. Jāpiemin, ka vīrietim nebija arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Tāpat autovadītājs jau iepriekš ir bijis sodīts par braukšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Policija aicina autovadītājus izturēties atbildīgi gan pret savu, gan apkārtējo drošību un nesēsties pie stūres pēc alkohola lietošanas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu