Bendikai 39.vieta PK posma īsajā individuālajā distancē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: EPA/Scanpix

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Kenmorā ieņēma 39.vietu Pasaules kausa septītā posma 12,5 kilometru īsajā individuālajā distancē.

Uzvaru svinēja norvēģiete Tīrila Ekhofa, kura nesašāva vienu mērķi, finiša līniju šķērsodama pēc 36 minūtēm un 32,9 sekundēm.

Otro vietu ieņēma čehiete Markēta Davidova, kura bija 9,8 sekundes lēnāka, bet trešā bija itāliete Lisa Vitoci, kura zaudēja 20,9 sekundes. Davidova un Vitoci šāva perfekti.

Tikmēr Bendika katrā šautuvē pieļāva pa vienai kļūdai, uzvarētājai zaudējot trīs minūtes un 54,7 sekundes, kas viņai deva 39.vietu. Trasē Bendikai bija 22.ātrākais solis.

Kenmoru šonedēļ piemeklējis pamatīgs aukstums, termometra stabiņam pārsniedzot -20 grādus pēc Celsija. Šī iemesla dēļ vīri 20 kilometru distances vietā aizvadīja 15 kilometrus, bet dāmām no 15 kilometriem distance tika saīsināta uz 12,5 kilometriem.

Īsā individuālā distance janvārī tika iemēģināta vienā no Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) kausa posmiem. Tā pieaugušajiem ir īsāka nekā ierasta, turklāt par vienu nesašautu mērķi sportisti saņem 45 soda sekundes, nevis vienu minūti. Šādu sistēmu iepriekš izmantoja tikai junioru sacensībās.

Tāpat sestdien paredzētās stafetes šobrīd ieplānotas piektdien, bet svētdien pārceltās sacensības pārceltas uz sestdienu, turklāt masu starta vietā notiks sprints, jo tas sportistiem ir 10-15 minūtes īsāks nekā sacensības ar kopēju startu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ir ceturtdien 22.vietu guvusī itāliete Doroteja Vīrere, kura guvusi 651 punktu, otrā ar 646 punktiem ir Vitoci, kamēr trešo pozīciju ar 540 punktiem ieņem slovākiete Anastasija Kuzmina, kura ceturtdien bija astotā.

Tikmēr Bendika ar 72 punktiem ir 49.pozīcijā.

Jau ziņots, ka vīru sacensībās 23.vietu izcīnīja Andrejs Rastorgujevs.

Bendikai jaunā Pasaules kausa sezona sākās lieliski, jo pirmajā posmā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu. Viņa šāda līmeņa sacensībās piekto vietu izcīnīja arī 2016.gada februārī, kad tieši Kenmorā sprintā bija piektā.

Piektā pozīcija ir visu laiku augstākais rezultāts Latvijas sieviešu biatlona vēsturē, jo savulaik veiksmīgākā latviešu biatloniste Madara Līduma Pasaules kausa posmos nespēja karjeras laikā izcīnīt augstāku vietu par desmito.

Tiesa, nākamajos posmos viņai vairs neizdevās iekļūt pirmajā divdesmitniekā.

Bendika iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā palika 55.vietā, savukārt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņa nevienā no distancēm nespēja ielauzties labāko trīsdesmitniekā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu