Linda Mūrniece velta sirdi plosošu vēstījumu mūžībā aizgājušajai vecmammai (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādreizējā iekšlietu ministre un viesnīcas "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece jau iepriekš ir atklājusi, ka viņas ģimenes pamats un autoritāte bijusi vecmāmiņa, kura šobrīd jau ir aizsaulē. Tagad Mūrniece savi vecmāmiņai veltījusi aizkustinošu vēstījumu.

"Man patīk domāt par tiem sapņiem, kad joprojām Tevi redzu. Tā ir bieži.

Tavai aiziešanai šodien pilngadība, tas notika pirms mana pastarīša pilngadības. Tikai dažus mēnešus pirms un es mierinu sevi ar domu, ka aizgāji tādēļ, ka saprati - viņš aizņems daudz vairāk laika nekā Tev patiktu.

Pirms tam bija Helēna. To Tu vēl saprati. Ka dali manu uzmanību ar viņu un viņas tēvu. Tomēr - tad, kad arī Haralds nolēma parādīties, Tu saprati - jādod vieta viņam. Es domāju, ka tas nebija nejauši. Tu man biji vienīgā un gudrākā. Tev bija 94 un reti kura mamma vēl ir blakus.

Es joprojām īsti neprotu bez Tevis.

Arī aizejot, Tu ar savu sirds gudrību saprati - šis ir tas brīdis - atdot savu vietu un tomēr joprojām zini, kad sapnī parādīties, lai pateiktu, ka esi tuvumā.

Nepareizi tā teikt - atdot savu vietu, jo Tava vieta manā dzīvē nav atdodama un izmērojama. Tu visu laiku esi līdzās. Tomēr Haralda atnākšana Tevi pārliecināja par to, ka būs, kas mani sargā. Tavs mazmazdēls, ko nekad nebūsi satikusi. Un Tava mazmazmeita, kas atceras Tevi, lai gan viņas atmiņas noteikti ir tikai mani stāsti.

Stāsti par to, kāda bija mana MĀTE. Vecmāmiņa, kas manī ieguldīja visu sevi. Stingrību, atbildību, mīlestību un visu, kas man dzīvē dots. Tieši tādā secībā, kā minu. Laikam tur tā atslēga - vispirms stingrība un tad - beznosacījuma mīlestība...

Vecmāmiņa, kas no pirmajām manām dzīves dienām bija mana māte. Citas man nav. Man Tevis joprojām- pēc 18 gadiem - bezgalīgi pietrūkst.

Es redzu Tevi sapņos vēl joprojām. Es stāstu Taviem mazmazbērniem par Tevi.

Es ļoti mīlu Tevi. Vecomamm, lūdzu, paliec pie manis sapņos," rakstīja Mūŗniece, atklājot, ka viņas vecmāmiņa dzīvojusi no 1908. līdz 2001. pirmajam gadam. 

Par sirsnīgo vēstījumu aizkustināti jutās arī komentētāji, kuri bilda, ka Mūrniece ļoti skaisti aprakstījusi savas sajūtas, norādot, ka arī viņi šādi jūtas par sev tuvajiem cilvēkiem. 

Man patīk domāt par tiem sapņiem, kad joprojām Tevi redzu. Tā ir bieži. Tavai aiziešanai šodien pilngadība, tas notika...

Posted by Linda Mūrniece on Ceturtdiena, 2019. gada 7. februāris
Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu