Par autobusa šofera sašaušanu vīrietim Liepājā piespriež 16 gadu cietumsodu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Autobusa stūre; ilustratīvs foto.
Autobusa stūre; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kurzemes rajona tiesā šodien pēc būtības izskatīta krimināllieta, kurā uz apsūdzēto sola par autobusa šofera sašaušanu sēdās Jevgenijs Golovko, aģentūru LETA informēja Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja palīgs Velga Lūka.

Lietā ir pasludināts saīsinātais spriedums, Golovko ir atzīt par vainīgu pēc Krimināllikuma 118. panta 1. punkta un 15. panta 4. daļas, 233. panta 2. daļas un

sodīts ar brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un sešiem mēnešiem, ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.

No apsūdzētā ir piedzīta par labu valstij cietušajam izmaksātā valsts kompensācija 1505 eiro apmērā un no apsūdzētā par labu cietušajam ir piedzīta kaitējuma kompensācija 57 395 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka 2018. gada 7. februārī Liepājā, autobusu pieturā Rīgas ielā, ievainots autobusa vadītājs.

Policija toreiz ziņoja, ka persona pēc iepriekš notikuša maznozīmīga konflikta ar autobusa vadītāju, ar, iespējams, pneimatisko ieroci, iešāva viņam, nodarot miesas bojājumus.

1957. gadā dzimušais sabiedriskā mirkroautobusa vadītājs guva miesas bojājumus un tika nogādāts mediķu aprūpē slimnīcā Rīgā. Par notikušo policijā tika sākts kriminālprocess.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu