Kamaniņu braucēji sāks cīņu par Eiropas čempionāta medaļām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andris un Juris Šici
Andris un Juris Šici Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji šodien Vācijas trasē Oberhofā uzsāk cīņu par Eiropas čempionāta medaļām, vienlaikus sacenšoties arī Pasaules kausa astotajā posmā.

Vispirms plkst.10.35 pēc Latvijas laika uz starta dosies divnieku ekipāžas, kas otro braucienu uzsāks plkst.12.05.

Savukārt plkst.13.35 pirmo braucienu uzsāks vīriešu vieninieki, kamēr otrais piegājiens gaidāms plkst.15.15. Divnieku sacensības un vīriešu pirmo braucienu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Divniekos Latviju pārstāvēs brāļi Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kamēr kungu konkurencē startēs Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks.

Savukārt svētdien būs mači dāmām un komandu stafete.

Vienlaicīgi ar šo Pasaules kausa posmu Oberhofā notiek arī 50.Eiropas čempionāts. Pērn kontinenta meistarsacīkstes notika Siguldā, kur otro vietu izcīnīja brāļi Šici, kamēr stafetē Latvijai tika bronza.

Kopumā Latvija kopš neatkarības atgūšanas Eiropas čempionātos guvusi 11 medaļas - divus zeltus, četrus sudrabus un piecas bronzas. Abi čempiontituli tika izcīnīti 2008. un 2010.gadā komandu sacensībās.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem līderi ar 810 punktiem ir vācieši Toni Egerts/Saša Benekens, kuriem ar 652 punktiem seko austrieši Tomass Šteiss/Lorencs Kollers, bet trešo vietu ar 598 punktiem ieņem vēl viens Vācijas duets Tobaiss Vendls/Tobiass Arlts, kuri sestdien piedzīvoja neveiksmi un samierinājās ar 19.vietu. Savukārt Šici iekrājuši 521 punktu un ir uzreiz aiz goda pjedestāla, kamēr Putins/Marcinkēvičs ar 370 punktiem ir devītie.

Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš, kuri nepiedalījās posmos Ziemeļamerikā, ieguvuši 182 punktus un ir 15.pozīcijā.

Savukārt vīriešu kopvērtējumā līderis ar 543 punktiem ir vācietis Johanness Ludvigs, otro vietu 537 punktiem ieņem viņa tautietis Fēlikss Lohs, bet trešais ar 520 punktiem ir Reinhards Egers no Austrijas.

No latviešiem Kivlenieks ar 183 punktiem ir 20.pozīcijā, uzreiz aiz viņa ar 177 punktiem ir Aparjods, Rozītis ar 124 punktiem ieņem 24.vietu, bet Dārznieks ar 83 punktiem ir 31.pozīcijā.

Šis ir priekšpēdējais Pasaules kausa posms, bet sezona tiks noslēgta 23.-24.februārī Sočos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu