Latvijas tenisistes uzsāk Federāciju kausa dueli pret Slovākiju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu tenisa izlase šodien "Arēnā Rīga" uzsāk Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas dueli pret Slovākiju.

Cīņas "Arēnā Rīga" sāksies plkst.15, bet tiešraidē tās translēs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Pirmajā vienspēļu mačā šodien pasaules 22.rakete Aļona Ostapenko tiksies ar Viktoriju Kužmovu, kura ir planētas 46.numurs. Viņas savā starpā spēkojušās tikai junioru turnīros, bet profesionālajā tenisā nav tikušās.

Savukārt uzreiz pēc šīs cīņas laukumā dosies WTA ranga 11.pozīcijas īpašniece Anastasija Sevastova un Anna Karolīna Šmiedlova, kura ir pasaules 61.rakete. Viņas WTA tūrē savā starpā spēkojušās divas reizes, abās uzvarot Sevastovai.

No šīm četrām tenisistēm pie WTA tituliem nav tikusi tikai Kužmova, kamēr titulētākās ar trim trofejām ir Sevastova un Šmiedlova. Tiesa, abas spējušas tikt tikai pie "International" raudzes trofejām, taču Ostapenko, kura pasaules tūrē guvusi divus titulus, 2017.gadā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas profesionālajā tenisā ir viens no četriem planētas prestižākajiem turnīriem.

Galerija:Latvijas dāmu tenisa izlase informē par Federāciju kausu

Svētdien tenisistes samainīsies pretiniecēm, kā arī paredzēts dubultspēļu mačs Ostapenko/Sevastova pret Kužmovu/Rebeku Šramkovu. Tiesa, svētdienas maču pāri vēl var mainīties.

Uzvaru šajā duelī izcīnīs komanda, kas pirmā tiks pie trim panākumiem.

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāv arī Diāna Marcinkēviča (WTA 279.), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas. Latviju cīņā ved kapteinis Adrians Žguns.

Savukārt Slovākijas izlasi pārstāv arī Rebeka Šramkova (188.) un Tereza Mihālikova (360.), kura Rīgā ieradās vien ceturtdien vakarā.

Veselības problēmu dēļ Slovākijai nepalīdz tās līdere Dominika Cibulkova, kura rangā atrodama 30.vietā, kā arī Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69.numurs.

Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu