"TTT Rīga" basketbolistes izcīna kārtējo graujošu uzvaru Baltijas līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (centrā) un spēlētājas Latvijas Sieviešu basketbola līgas finālspēlē Elektrum Olimpiskajā centrā, kurā tiekas "TTT Rīga" un "Liepājas papīrs"/LSSS komandas.
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (centrā) un spēlētājas Latvijas Sieviešu basketbola līgas finālspēlē Elektrum Olimpiskajā centrā, kurā tiekas "TTT Rīga" un "Liepājas papīrs"/LSSS komandas. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas sieviešu basketbola flagmanis "TTT Rīga" sestdien svinēja uzvaru Baltijas sieviešu basketbola līgas elites grupas mačā.

"TTT Rīga" savā laukumā ar rezultātu 100:49 (30:10, 25:8, 21:17, 30:14) sagrāva "Šauļu Universitātes" basketbolistes.

Uzvarētājām ar 18 punktiem rezultatīvākā bija Kristīne Vītola, 16 punktus guva Māra Mote, bet pa 13 punktiem bija Katei Krēsliņai un Elizabetei Bulānei.

Tikmēr zaudējumu sestdien cieta "Rīgas Stradiņa Universitātes" (RSU) komanda, kas mājās ar 45:58 (12:13, 13:19, 6:10, 14:16) atzina Kauņas "Aistes-LSMU" pārākumu.

RSU rindās 15 punktus guva Ilze Gotfrīda, bet 11 punkti bija Dinijai Sandai Pāvelsonei.

Elites grupas vadībā ar 11 uzvarām 11 spēlēs ir "TTT Rīga", kam ar astoņām uzvarām seko Kauņas "Aistes-LSMU" komanda, bet tālāk ar septiņiem panākumiem ir Viļņas "Kibirkštis" vienība. Aiz pirmā trijnieka ar sešām uzvarām ir "Rīgas Stradiņa Universitātes" basketbolistes, kamēr pēc tam ar četrām uzvarām ir "Tallinas Universitāte" un Ukmerģes "Vilkmerge". Šīm vienībām ar diviem panākumiem seko Klaipēdas "Fortūna", bet zaudējumus visās desmit spēlēs cietušas "Šauļu Universitātes" basketbolistes.

Tikmēr pēc spēka otrajā grupā negaidītu uzvaru izcīnīja "Jelgavas"/BJSS basketbolistes, kuras mājās ar 65:57 (7:11, 19:19, 15:10, 24:17) pārspēja "Tartu Universitātes"/"Kalev" vienību.

Jelgavniecēm rezultatīvākā ar 13 punktiem bija Alise Karlsone.

Starptautiskajā grupā šobrīd līderes ar 19 uzvarām 21 mačā ir "TTT Rīga - Juniores", kam ar 14 panākumiem 19 cīņās seko "Daugavpils Universitāte". Tikmēr 12 uzvaras ir "Liepāja"/LSSS komandai, bet deviņus panākumus guvušas "TTT Rīga - Kadetes" basketbolistes.

Savukārt trīs uzvaras svinējušas "Saldus" un "Jelgavas"/BJSS basketbolistes, bet vienu - Latvijas U-16 izlasei.

Šajā sezonā Baltijas valstu apvienotajā turnīrā piedalās deviņas Latvijas, piecas Lietuvas un četras Igaunijas komandas.

Sezonas laikā tiks izspēlēts trīspakāpju turnīrs, noskaidrojot Latvijas - Igaunijas - Lietuvas apvienotā čempionāta uzvarētājas, gan triju valstu čempionvienības.

Sacensību pirmajā posmā 11 komandas izspēlēja apļa turnīru, kurā katrai bija desmit spēles. Divas labākās komandas kvalificējās otrā posma elites turnīram.

Pirmajā posmā piedalījās "Liepāja"/LSSS, "TTT Rīga - Juniores", RSU, "Daugavpils Universitāte", "Saldus", "TTT Rīga - Kadetes", "Jelgava" (visas - Latvija), Tallinas Universitāte, Tartu Universitāte"/"Kalev", Tallinas "G4S Noorteliiga" un "Audentes" (visas - Igaunija).

Otrajā posmā elites grupā Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", Lietuvas komandas Viļņas "Kibirkštis", Kauņas "Aistes-LSMU", Klaipēdas "Fortūna", Šauļu Universitāte un Ukmerģes "Vilkmerge", kā arī pirmā posma divas labākās komandas no novembra beigām līdz martam izspēlēs divu apļu turnīru (katrai 14 spēles). Starptautiskajā grupā desmit komandas izspēlēs divu apļu turnīru (katrai 18 spēles).

Trešajā posmā norisināsies finālčetrinieka turnīrs, bet pēc Latvijas - Igaunijas - Lietuvas līgas finiša notiks nacionālo čempionātu izslēgšanas spēles. Latvijas čempionāta fināldaļā piedalīsies sešas komandas.

Kopš 2013. gada sezonas Latvijas sieviešu basketbola komandas sezonas pamatturnīrā piedalās Latvijas - Igaunijas līgā, kurā vienreiz uzvarēja "Cēsis" (2013), bet piecas reizes "TTT Rīga" (2014-2018).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu