EM piesaistīs zvērinātu advokātu biroju, lai izvērtētu OIK atcelšanas tiesiskumu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanas tiesiskajam izvērtējumam piesaistīs zvērinātu advokātu biroju, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) informācija.

Saeima šā gada 10. janvārī uzdeva EM atcelt OIK ar šā gada 31. martu.

Tomēr EM atzina, ka, lai izpildītu minēto uzdevumu, nepieciešams juridiskais izvērtējums.

Juridiski jāizvērtē, vai sniegtais atbalsts "zaļās" enerģijas ražotājiem atbilst Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām, vai tiesiski ir iespējama izmaksātā atbalsta pilnīga vai daļēja atgūšana, kā arī vai tiesiski ir iespējama atbalsta pārtraukšana ar 2019. gada 31. martu.

Juridiskā izvērtējuma veikšanai EM veica cenu aptauju, aptaujājot virkni zvērinātu advokātu biroju - "Ellex", "KPMG", "Trinity", "Glimstedt", "Cobalt", "TGS", "Sorainen", "EvershedsSutherland Bitāns", "PWC Legal" un "Kronbergs&Čukste".

Patlaban gan nav zināms, kuram birojam tiks uzticēts uzdevums veikt OIK atcelšanas izvērtējumu, bet EM plāno vērsties valdībā ar lūgumu piešķirt 8712 eiro no budžetā paredzētajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu tiesiskā izvērtējuma veikšanu atbilstoši saņemtajam vislētākajam piedāvājumam.

Jau ziņots, ka šā gada 29. janvārī Ministru kabinets bez diskusijām pieņēma zināšanai EM izstrādāto informatīvo ziņojumu par OIK atcelšanu, kurā ministrija norāda, ka līdz šā gada 1. martam tiks apkopoti viedokļi par OIK likvidēšanu.

Vienlaikus EM lūgs Eiropas Komisijas (EK) viedokli par to, vai par atbalstu, kas elektrostacijām sniegts pirms 2007. gada 1. jūlija, būtu nepieciešams atsevišķs EK saskaņojums, ņemot vērā, ka informācija par to bija iekļauta EK 2017. gada 24. aprīļa lēmumā par valsts atbalstu, kā arī par to, vai būtu atgūstams tas atbalsts, kas izmaksāts elektrostacijām pirms minētā lēmuma spēkā stāšanās.

Minēto neatkarīgas trešās puses izvērtējumu, EK un iesaistīto pušu viedokļus EM izmantos normatīvu projekta un tā sākotnējās ietekmes novērtējuma ziņojuma sagatavošanā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu