Heroīna kucēni - vīrietis nonāk cietumā par narkotiku kontrabandu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kucēni. Ilustratīvs attēls.
Kucēni. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kāds veterinārārsts no Kolumbijas nonācis cietumā par heroīna implantēšanu dzīvos kucēnos un to ievešanu ASV kontrabandas ceļā. 

Laika posmā no 2004. līdz 2005. gadam Andres Elorezs kādā Kolumbijas saimniecībā bija izveidojis suņu audzētavu. Maisiņus ar škidru heroīnu viņš implantēja kucēnos - tas ticis darīts kāda narkotiku karteļa pasūtījuma ietvaros. 

Spānijā Elorezs slēpās 14 gadus, līdz 2015. gadā tika apcietināts un nogādāts ASV

Viņam bija jāstājas tiesas priekšā par celtajām apsūdzībām sakarā ar narkotiku kontrabandu.

Ceturtdien, 7. februārī, Bruklinas tiesas piesprieda veterināram sešu gadu ilgu cietumsodu.

"Katram sunim sava diena! Elorezs ir saukts pie atbildības par savu veterināro prasmju nosodāmu izmantošanu, lai slēptu heroīnu kucēnos kā daļu no shēmas, lai importētu bīstamas narkotikas uz ASV," sacija prokurors Ričards Donohju.

2005. gada 1. janvārī policija pārmeklēja Elorezas saimniecību Medeljīnā, Kolumbijā - tika atklātas nelegālās narkotikas un ar tām veiktās darbības.

Saimniecībā atrasti deviņi kucēni, kā arī 17 šķidrā heroīna iepakojumi.

Atbildīgās institūcijas veica ķiruģiskas darbības, kā rezultātā tika atrasti desmit iepakojumi ar heroīnu. Trīs no kucēniem vēlāk nomira gūto vīrusu dēļ. Saskaņā ar tieslietu departamenta pārstāvi, divi no izglābtajiem suņiem ir atraduši sev jaunas mājas un pievienojušies policijas dienestam.

Kāds Kolumbijas policijas virsnieks kopā ar ģimeni adoptēja bīglu meiteni vārdā Donna, kura patlaban aug pie sava jaunā saimnieka.

Otrs suns nonāca policijas apmācībā un tika trenēts tieši uz narkotisko vielu atrašanu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu