Sevastova sagādā Latvijai vēl nebijušu sasniegumu Federāciju kausā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu tenisa izlase svētdien "Arēnā Rīga" iekļuva pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā.

Pašmāju pirmā rakete Anastasija Sevastova svētdien Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas dueļa trešajā spēlē pārliecinoši ar 6-3, 6-2 pieveica Rebeku Šramkovu no Slovākijas, kas Latvijai šajā duelī ļāvis gūt priekšlaicīgu panākumu ar 3-0.

Sevastova pasaules rangā ir 12.vietā, kamēr viņas svētdienas pretiniece - vien 188.pozīcijā.

Foto: Anastasija Sevastova - Rebeka Šramkova

Meistarības atšķirība bija vērojama arī kortā, jo Sevastova pirmo setu aizvadīja droši un pārliecinoši, divas reizes pēc kārtas laužot Šramkovas servi un panākot 4-1. Tiesa, pretiniece nedomāja nolaist rokas un nākamajā geimā tika pie pirmās breikbumbas, turklāt viņa to izmantoja, atspēlējot vienu no diviem breikiem.

Lai arī Šramkova bija atguvusi spēles garšu, Latvijas pirmā rakete tomēr veiksmīgi noveda pirmo setu līdz galam un uzvarēja tajā ar 6-3, noslēgumā vēl pamanoties tikt pie vēl viena breika.

Savukārt otrā seta sākumā Sevastova laukumā dominēja, divreiz pēc kārtas tiekot pie breika un izvirzoties vadībā ar 4-0. Tiesa, uzreiz pēc tam negaidīti pie divām breikbumbām tika Šramkova, kura otro no tām izmantoja un atspēlēja vienu breiku. Arī šoreiz Latvijas pirmā rakete neļāva pretiniecei cerēt uz atspēlēšanos un otro setu noslēdzot ar 6-2, triumfējot arī visā spēlē.

Sevastova ar Šramkovu pirms trim gadiem tikās Trnavas ITF 100 000 sērijas turnīra pusfinālā, Latvijas tenisistei izcīnot uzvaru.

Uzreiz pēc šī mača bija ieplānota pasaules 22.raketes Aļonas Ostapenko cīņa ar Annu Karolīnu Šmiedlovu, kura ir reitinga 61.numurs. Tiesa, šis duelis netiks aizvadīts, bet sagaidāms, ka norisināsies dubultspēle.

Uzreiz pēc šī mača bija ieplānota pasaules 22.raketes Aļonas Ostapenko cīņa ar Annu Karolīnu Šmiedlovu, kura ir reitinga 61.numurs. Tiesa, šis duelis netika aizvadīts, bet dubultspēlē Ostapenko duetā ar Diānu Marcinkēviču ar 6-2, 6-3 uzvarēja Šmiedlovu un Terezu Mihālikovu.

Galerija:Marcinkēviča/Ostapenko - Mihālikova/Šmiedlova 

Jau ziņots, ka Ostapenko un Sevastova sestdien izcīnīja uzvaras, kas mājiniecei Latvijai pēc pirmās dienas ļāva atrasties komfortablā vadībā.

Latvija aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kur savā starpā spēkosies trīs pārējās otrās grupas pirmās kārtas uzvarētājas un četras pirmās grupas neveiksminieces. Savukārt Slovākija turpinājumā cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Vispirms Ostapenko pirmajā spēlē ar rezultātu 7-5, 6-7 (5:7), 6-1 pārspēja slovākieti Šramkovu, bet vēlāk Sevastova otrajā spēlē ar 6-4, 6-0 uzvarēja Šmiedlovu.

No šīm tenisistēm pie WTA tituliem nav tikusi tikai Šramkova, kamēr titulētākās ar trim trofejām ir Sevastova un Šmiedlova. Tiesa, abas spējušas tikt tikai pie "International" raudzes trofejām, taču Ostapenko, kura pasaules tūrē guvusi divus titulus, 2017.gadā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas profesionālajā tenisā ir viens no četriem planētas prestižākajiem turnīriem.

Dueli Rīgā klātienē apmeklē arī Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) prezidents Deivids Hagertijs.

Latvijas izlases pieteikumā šajā Federāciju kausa mačā pārstāv ir arī Diāna Marcinkēviča (WTA 279.), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas. Latviju cīņā ved kapteinis Adrians Žguns.

Savukārt Slovākijas izlasi pārstāv arī Viktorija Kužmova (46.) un Tereza Mihālikova (360.), kura Rīgā ieradās vien ceturtdien vakarā. Kužmovai sestdien bija paredzēta spēle, bet viņa laukumā nedevās.

Veselības problēmu dēļ Slovākijai nepalīdz tās līdere Dominika Cibulkova, kura rangā atrodama 30.vietā, kā arī Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69.numurs.

Ostapenko sestdien kļuva par uzvarām bagātāko Latvijas tenisisti Federāciju kausā. Viņas kontā ir 28 panākumi, 27 uzvaras guvusi Larisa Neilande, bet pie 22 panākumiem tikusi Marcinkēviča.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu