Pētījums: Bezvienošanās "Brexit" gadījumā Vācija var zaudēt 100 000 darbavietu, Francija - 50 000 (2)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brexit
Brexit Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Scanpix

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās var apdraudēt 100 000 darbavietu Vācijā, liecina laikrakstā "Welt am Sonntag" svētdien publiskots pētījums.

"Nevienā citā valstī ietekme uz kopējo nodarbinātību nav tik liela kā Vācijā," laikrakstam norādīja viens no pētījuma autoriem.

Vācijas ekonomiskās izpētes institūta IWH un Mārtiņa Lutera Halles-Vitenbergas universitātes pētījumā aplūkota ietekme uz nodarbinātību, ko radīs eksporta samazināšanās gadījumā, ja Lielbritānija izstāsies no ES bez vienošanās. Pārējie riski, piemēram, investīciju iespējamā samazināšanās, pētījumā nav ņemti vērā.

Pētījumā secināts, ka eksporta samazināšanās vissmagāk skars Vācijas autoražotājus, sevišķi, kompānijas "Volkswagen" rūpnīcu Volfsburgā un kompānijas BMW Dingolfingas rūpnīcu.

Vislielākais risks zaudēt darbavietas tiek prognozēts Bādenes-Virtembergas, Bavārijas un Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajām zemēm, bet Vācijas austrumos darbavietas praktiski netiks zaudētas, liecina pētījums.

Pētījumā prognozēts, ka bezvienošanās "Breksita" gadījumā otrajā vietā no ES valstīm zaudēto darbavietu skaita ziņā būs Francija. Tur pastāv risks zaudēt 50 000 darbavietu.

Savukārt rēķinot uz kopējo iedzīvotāju skaitu, vislielākā ietekme būs jūtama Maltā un Īrijā.

Ja Lielbritānija izstāsies no ES bez vienošanās, visā pasaulē darbavietas var zaudēt 612 000 cilvēku, secināts pētījumā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu