Pabriks: vispārējas valsts aizsardzības sistēmas ieviešana būs liels izaicinājums (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks Foto: Ieva Leiniša/LETA

Viens no aizsardzības nozares tuvāko gadu lielākajiem izaicinājumiem būs vispārējas valsts aizsardzības sistēmas ieviešana, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" pastāstīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Viņš atzina, ka, Latvijas armijai turpinot uzlabot savas kaujas spējas un tehnisko nodrošinājumu, ļoti svarīgi būs nodrošināt arī to, lai iedzīvotāji nenotic pretvalstiskai propagandai. Pabriks pauda satraukumu, ka šāda propaganda var tikt izplatīta arī no valsts amatpersonu puses, piemēram, sestdien Rīgā notikušajā piketā galvaspilsētas mēra Nila Ušakova (S) atbalstam viņa partijas biedrs, Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš ar saviem izteikumiem esot centies diskreditēt Latvijas armiju.

Ministrs aicināja Latvijas iedzīvotājus kritiski vērtēt informāciju un nekļūt par propagandas upuriem.

"Līdz ar to viena no galvenajām manām prioritātēm šajā un nākamajos gados būs visaptverošās aizsardzības koncepcijas ieviešana," norādīja politiķis.

Viņš piebilda, ka līdzīga sistēma sekmīgi darbojas virknē citu valstu, tai skaitā Izraēlā, Somijā, Taivānā.

Pabriks skaidroja, ka visaptverošas valsts aizsardzības sistēma, mazliet pārspīlējot, nozīmē to, ka cilvēki no skolas sola līdz pensijai zina, kā rīkoties dažādās krīzes situācijās. Viņš norādīja, ka šādas sistēmas ieviešana prasīs ļoti nopietnu valdības darbu, jo tā skar gandrīz jebkuru nozari, līdz ar to - arī visas ministrijas. "Mums ir jāsaprot, kas citām ministrijām ir jādara, kā mēs varam sadarboties, tā kā tas būs liels izaicinājums," neslēpa aizsardzības ministrs.

Kā ziņots, iepriekšējā valdība janvāra sākumā uzdeva visām ministrijām līdz šī gada 1. septembrim izvērtēt iespējamās problēmas un nepieciešamo rīcību visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanai.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu