Saldus Mūzikas skolā iedzīvināta neparasta ideja - "drēbju bibliotēka" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Saldus Mūzikas skolas bērnu vecāki kopā ar pedagogiem iedzīvinājuši neparastu, taču ļoti noderīgu ideju – "drēbju bibliotēku", vēsta raidījums 900 sekundes

Mūzikas skolas bērniem bieži ir grūtības dabūt koncerta drēbes, savukārt citi bērni no sava uzstāšanās tērpa ir izauguši, tāpēc nolemts veidot “drēbju bibliotēku”.

Mūzikas skolas audzēkņi daudz laika velta izvēlētā instrumenta apgūšanai. Ikvienam no viņiem pienāk brīdis, kad izkoptās iemaņas kādā koncertā vai eksāmenā ir jādemonstrē plašākai auditorijai. Uzstājoties tiek vērtēts arī tas, kā ir apģērbies jaunais mūziķis.

Vijolniece Terēze Krūmiņa norāda, ka koncerta tērps ļoti bieži rada lieku satraukumu tajā laikā, kad audzēkņiem ir jākoncentrējas savam muzikālajam sniegumam.

Lai mazinātu satraukumu un vienkārši, lai racionāli izmantotu resursus, Saldus mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, viņu vecāki un pedagogi nolēmuši veidot “drēbju bibliotēku”.

Amēlija Punkstiņa ir viena no pirmajām, kura ir atsaukusies “drēbju bibliotēkas” iniciatīvai un atnesusi savu koncerta tērpu. Viņa skaidro, ka šis tērps viņai ir labi kalpojis kādos trīs koncertos, bet nu viņa ir izaugusi no šīs kleitas.

"Man bija jādzied viena komponista koncertam un vijoles konkursam, un tieši tādu gribēju, jo man patīk samts un lillā krāsa. Un tagad esmu nolēmusi atstāt šeit," stāsta Punkstiņa.

Arī vecāku padomes pārstāve Kristīne Vecpuise ir atnesusi vairākus apģērbus, kas ir labi noderējuši viņas meitai koncertos. Kristīne norāda, ka šī nav nabadzības radīta iniciatīva, drīzāk tā ir praktiska ilgtermiņa domāšana.

Dažkārt koncertos bērni steigas dēļ redzami saģērbti neatbilstoši, tāpēc šī iniciatīva varētu veicināt to, ka bērni, uzstājoties koncertos, būs redzami elegantāki.

Mūzikas un mākslas skolas direktors Mārtiņš Bērtulis norāda, ka “drēbju bibliotēkas” ideja ļoti labi sasaucas ar vēl vienu jaunu ieceri – paredzēts, ka skolēni būs biežāk redzami, muzicējot ārpus skolas telpām.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu