No amatieru līdz profesionālajam sportam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Visefektīvākais veids, kā uzlabot savas vispārējās fiziskās sagatavotības spējas ir rūpīgi pārdomāti un tādējādi efektīvi treniņi kombinācijā ar sabalansētu, pilnvērtīgu uzturu.

Ņemot vērā, ka mūsdienu steidzīgais dzīves ritms ietekmē ne vien cilvēkus, kam sports ir tikai aizraujoša aktivitāte un “izraušanās” no ikdienas rutīnas pāris reizes nedēļā, bet arī profesionālus sportistus, svarīgi ir rast veidu, kā ātri un sekmīgi atjaunot fiziskās un mentālās spējas.

Lai būtu ne vien fiziski aktīvs, bet arī enerģijas pilns, svarīgi būtu ikdienā piedomāt pie antioksidantu, multivitamīnu un dažādu mikroelementu adekvātas uzņemšanas, piemēram:

  1. Daudzviet tik ļoti apspriestais koenzīms Q10, kas nodrošina ar enerģiju organisma šūnas un ir nepieciešams orgānu pareizai darbībai, kā arī organisma ķīmisko procesu korektai norisei. Kādā pētījumā 2010. gadā par jauniešu izlases brīvā stila peldētājiem, ir atklāts, ka 12 dienas lietojot koenzīmu Q10, samazinājās oksidatīvais stress, uzlabojās maksimālā ātruma skriešanas rezultāti sprintā un uzlabojās īso distanču peldēšanas laiks.
  2. Īpaši ziemas tumšajos mēnešos aktuāls D vitamīns, kas nepieciešams stipriem kauliem un imūnsistēmas korektai darbībai. Daudzos pētījumos apgalvots, ka saglabājot/uzturot organismā adekvātu D vitamīna līmeni, varētu mazināties: stresa lūzumu risks, ķermeņa iekaisīgo reakciju biežums, atkārtotu infekciju slimību risks, muskuļu darbības traucējumi.
  3. B grupas vitamīni, kas piedalās enerģijas ražošanas un vielmaiņas procesos. Tie piedalās dzīvībai svarīgās organisma ķīmiskajās reakcijās, lai ražotu un saglabātu enerģiju. Ieņem svarīgu lomu nervu sistēmas darbības regulācijā. Cilvēkam šie vitamīni vajadzīgi, lai no ogļhidrātiem veidotu enerģiju, palīdzētu tauku un proteīnu šķelšanas procesos, kas, savukārt, ļauj muskuļu un nervu sistēmai funkcionēt adekvāti, ļaujot veidoties sarkanajiem asins ķermenīšiem.
  4. Dzelzs, kura galvenās funkcijas ir hemoglobīna veidošana (transportē skābekli asinīs) un mioglobīna veidošana (transportē skābekli muskuļu šūnās).

Lietojot Wellwoman Sport vitamīnu un mikroelementu kompleksu tikai 10 dienas, sportistes atzīmē pozitīvas pārmaiņas, īpaši izceļot enerģijas pieplūdumu.

Lietojot Wellman Sport vitamīnu un mikroelementu kompleksu 10 dienas, sportisti atzīmē, ka pēc fiziskās slodzes vairs netiek konstatēti muskuļu krampji, kā arī ikdienā jūtama emocionāla pacilātība.

Būtiski uzsvērt, ka Wellman Sport un Wellwoman Sport vitamīni ir pārbaudīti pasaules līmeņa antidopinga laboratorijā, Lielbritānijā, un atzīti par drošiem jeb brīviem no aizliegto vielu piemaisījumiem!

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.
Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. Foto: Publicitātes foto
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu