Tūkstošiem Igaunijas iedzīvotāju saņems brīdinājumu: krīzes gadījumā privātpersonu auto nonāks karavīru rokās (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Automašīnas ziemā
Automašīnas ziemā Foto: Pixabay

Kara gadījumā valsts aizstāvībai tiks piesaistīti ne tikai cilvēki, bet arī automašīnas. Aizsardzības resursu departaments, pamatojoties uz reģistru datiem, izdalījis aptuveni 2700 tehnikas vienību, kuru īpašnieki jau tuvākajā laikā saņems brīdinājumu, raksta Postimees

Brīdinājuma saņemšana nozīmē, ka tava automašīna pēc visiem raksturlielumiem ir piemērota valsts uzdevumu veikšanai kara gadījumā. Šajā gadījumā tehnika ieies tā saucamajā valsts rezerves sarakstā. Šādus brīdinājumus var saņemt gan uzņēmumi, gan privātpersonas. 

Taču tas neuzliks nekādus lielus pienākumus. Piemēram, testēt tehniku militāro mācību laikā nebūs nepieciešams. Jārīkojas tikai tajā gadījumā, kad tiks dots rīkojums par izpildi.

Tad transportlīdzeklis noteiktā laikā un ar pilnu tvertni jānogādā iepriekš norādītajā vietā un jānodod karavīriem. 

Atšķirībā  no aicinājuma dienestā privātpersonu transportlīdzekļu piesaistīšana notiks tikai galējas nepieciešamības gadījumā, kad valsts resursi būs izsmelti. 

Visas idejas pamatā ir panākt vislabāko iespējamo gatavību. Proti, tieši no reģistriem ir skaidrs, ka Igaunijā  ir daudz jaudīgu mašīnu, bet tikai  neliels to skaits ir valsts rīcībā. 

Risinājums specifiskas tehnikas iesaistīšanai tika meklēts jau daudzus gadus, ņemot vērā faktu, ka valstij nav izdevīgi iegādāties šāda veida tehniku katram gadījumam. 

Kara gadījumā piesaistītas tiks ne tikai automašīnas, bet arī motocikli. Uzņēmēji un privātpersonas šo ideju uztver pozitīvi, ņemot vērā faktu, ka krīzes gadījumā tas nodrošinās valsti ar nepieciešamo tehniku. 

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu