Vēl tikai trīs mēnešus būs iespējams uzkāpt Zaķusalas televīzijas tornī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalā. Ilustratīvs attēls.
Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalā. Ilustratīvs attēls. Foto: Anna Veronika Grepere/LETA

Vēl tikai nepilnus trīs mēnešus apmeklētājiem būs pieejams Rīgas augstākais publiskais skatu laukums televīzijas tornī Zaķusalā. Maijā to slēgs vērienīgai rekonstrukcijai, kas varētu ilgt pat piecus gadus, ziņo Latvijas Radio.

Īpašnieki cer, ka rekonstrukcija ļaus uzlabot pašlaik neērto piekļuvi tornim, kas ir viens no centrālajiem tūristu magnētiem, bet Rīgā ieslēpies pusmežonīgas Daugavas salas galā, divus kilometrus no tuvākās pieturas.

Ja vien nav privātā transporta, tad pašlaik Eiropas Savienības augstākajā televīzijas tornī, kur ir arī tūristiem domāts skatu laukums, var nokļūt vien ar sabiedrisko transportu, un pēc tam divdesmit minūtes ejot kājām pa apdrupušu asfalta celiņu, ko brīžam pilnībā pārņēmuši krūmi. Uz beigām celiņš izbeidzas pavisam, ziemā pārvēršoties par mazu, ledainu taciņu.

Regulāru TV un radio apraidi tornis nodrošina kopš 1986 .gada. Tehnoloģijas daudzkārt nomainījušās, bet apmeklētāju daļā viss arvien izskatās kā pirms 30 gadiem. 

Pēdējā diena TV torņa apmeklējumam būs 4. maijs.

Pašlaik rit būvdarbu iepirkums, un torņa īpašnieki - Latvijas Valsts Radio un televīzijas centrs - lēš, ka pārbūve varētu ilgt no trim līdz pieciem gadiem. Nākotnē tur iecerēts zinātnes un inovāciju centrs un veseli trīs skatu laukumi, viens no tiem pat 200 metru augstumā, kur apmeklētājus laidīs tikai ar drošības jostām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu