Dailes teātrī pasniegs ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien, 12. februārī, Dailes teātrī notiks ikgadējās mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pasniegšanas ceremonija, informēja balvas pārstāve Ilze Pleša.

Balvu pasniegšanu ikviens interesents varēs vērot plkst. 18.30 "Kanālā 2", portālos "TVplay" un "skaties.lv", kā arī kanālā "LNT" plkst. 21.10.

Šogad "Zelta mikrofona" balvai tika iesniegts 271 pieteikums, kas ir par 37 pieteikumiem mazāk nekā pērn.

Visvairāk mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2019" nomināciju saņēmušas grupas "Instrumenti", "Prāta vētra", "Raxtu raxti" un "The Sound Poets".

Grupa "Instrumenti" nominēta kategorijā "Popmūzikas albums", ""Origo" zelta dziesma" un "Dziesma". Tāpat mākslinieki nominēti kategorijā "Videoklips" par dziesmām "Tu atvēri mani ar nazīti" un "HES un tu".

Savukārt grupa "Prāta vētra" nominēta kategorijās "Popmūzikas albums", "Koncertieraksts" un "Videoklips", bet grupa "Raxtu raxti" - kategorijās "Albuma dizains", "Tautas mūzikas albums" un "Koncertieraksts".

"The Sound Poets" par balvu cīnīsies kategorijās ""Origo" zelta dziesma", "Popmūzikas albums" un "Dziesma". Tāpat trīs nominācijas ieguvis Dons un Ozols par dziesmu "Salauzta sirds".

Savukārt divās balvas kategorijās nominēti Aija Andrejeva, Ansis un Kristīne Pāže, Mārcis Auziņš, kā arī grupas "Rahu the Fool".

"Zelta mikrofona" balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā svinīgajā ceremonijā tiks pasniegta komponistam Mārtiņam Braunam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu