Latviešu hokejisti, kuri izkāvušies NHL laukumos (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raitis Ivanāns (pa labi)
Raitis Ivanāns (pa labi) Foto: AP/Scanpix

Nedēļas nogalē Nacionālajā hokeja līgā (NHL) latviešu hokejists Teodors Bļugers izvicināja dūres mačā pret Tampabejas "Lightning". Latviešu hokejisti hokeja mekā ir kāvušies gana bieži, tādēļ portāls Apollo piedāvā ielūkoties kautiņos, kuros līdzdalību ņēmuši mūsu hokejisti. 

Teodors Bļugers

Jaunākais no hokejistiem, kurš pievienojies šim sarakstam. 24 gadus vecais hokejists NHL aizvadījis ir sešas spēles, kuru laikā sakrājis 3 punktus (2+1). 

Kārlis Skrastiņš

Leģendārais Latvijas hokeja aizsargs bija stabila vērtībā NHL. Ziemeļamerikā Skrastiņš pavadīja 13 gadus, pārstāvot dažādas NHL vienības - "Predators", "Avalanche", "Panthers" un "Stars". 

Karjeras laikā viņš paspēja aizvadīt 832 spēles NHL, kuru laikā sakrāja 136 punktus (32+104). 

Raitis Ivanāns

Hokejists, kurš no šajā sarakstā esošajiem kaušanos varēja uzskatīt par savu vienu no galvenajiem uzstādījumiem. Ivanāns tika dēvēts arī par "policistu" laukumā, bieži vien pārmācot pretiniekus. 

NHL karjeras laikā hokejists aizvadījis 282 spēles, kuru laikā sakrāja 18 punktus (12+6). 

Sandis Ozoliņš

Leģendārais latviešu hokejists NHL laukumos bija spējīgs pārmācīt savus pretiniekus arī ar dūru palīdzību, tādēļ nebaidījās tās likt lietā. Karjeras laikā pārstāvējis vairākas vienības, kļūstot par vienu visas līgas zvaigzni.

NHL karjerā Ozoliņš aizvadīja 875 spēles, kuru laikā guva 564 punktus (167+397). 

Kaspars Daugaviņš

Arī Daugaviņš savā Ziemeļamerikas karjerā paspēja izvicināt dūres. 2013. gada spēlē pret "Flyers" latvietis izkāvās ar Zeku Rinaldi. Tobrīd Daugaviņš pārstāvēja Otavas "Senators" komandu. 

Kopumā NHL karjerā Daugaviņš ir paspējis aizvadīt 91 spēli, kuru laikā sakrājis 15 punktus (6+9). 

Zemgus Girgensons

25 gadus vecais hokejists savas karjeras laikā ir aizvadījis vairākas dūru divcīņas, kurās izrādījis nopietnu pretestību saviem konkurentiem. Kopumā NHL Girgensons ir aizvadījis 396 spēles, kuru laikā sakrājis 112 punktus (47+65).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu