Savickis: Latvijā sarīkotais Federāciju kausa duelis tika atzinīgi novērtēts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Juris Savickis
Juris Savickis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) prezidents Deivids Hagertijs atzinīgi vērtēja Latvija sarīkoto Federāciju kausa dueli ar Slovākiju, sarunā ar aģentūru LETA atklāja Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisistes nedēļas nogalē "Arēnā Rīga" Federāciju kausa duelī pārspēja Slovākiju un iekļuva pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā.

"Patiess prieks par Latvijas sasniegto augsto līmeni tenisā un to, ka spējam apspēlēta tādus grandus. Es 20 gadus vadu LTS, un šobrīd mēs esam sasnieguši to, par ko kādreiz pat nevarējām sapņot," atzīmēja Savickis.

Latvija šāda līmeņa mačus uzņēma pirmo reizi, turklāt uz dueli bija ieradies arī ITF prezidents Hagertijs.

"Ar uzņemšanu bija apmierināta ne tikai Slovākijas izlase, bet arī Hagertijs, kurš pēc viesošanās Rīgā ļoti atzinīgi vērtēja Latvijas organizatorisko līmeni sacensībām," pauda Savickis, gan neatklājot, cik izmaksāja maču rīkošana "Arēnā Rīga". "Milzīgs paldies jāsaka valdībai, bez kuras atbalsta tenisa savienībai nepietiktu līdzekļu, lai noorganizētu šo pasākumu."

Uz jautājumu, vai arī turpmāk Federāciju kausa mačos redzēsim pašmāju labākās tenisistes, tenisa savienības vadītājs atbildēja ar cerībām, ka komandas sastāvs arī nākamajos mačos būs tik pat pārliecinošs un spēcīgs, kā Rīgā aizvadītajos.

Otrdien paredzēta izloze, kad Latvija uzzinās nākamās kārtas pretinieku, kas būs Čehija, Vācija, ASV vai Beļģija.

Pēc pagājušajā nedēļas nogalē gūtajiem panākumiem otrās grupas cīņās, Latvija iekļuva 12 pasaules labāko izlašu starpā. Tā rezultātā viņas cīnīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kuri ir astoņas izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu