Biezā jaka, kas paglāba no lodes - Rīgas autobusa pieturā sašautais jaunietis atklāj notikušā detaļas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceļa zīme - ''Autobusa un trolejbusa pietura''. Ilustratīvs attēls.
Ceļa zīme - ''Autobusa un trolejbusa pietura''. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīdzinieks Mārtiņš, kurš janvāra vidū gaišā dienas laikā sabiedriskā transporta pieturā ticis sašauts, LTV raidījumam "4. studija" atklāj notikuma detaļas.

Mārtiņš gaidījis autobusu, kad viņu aizķērusi no pneimatiskā ieroča raidīta lode. 

Sašautais rīdzinieks pieļauj, ka šāvēju upuris nav bijis viņš. Iespējams, ka kāds tēmējis garām braucošā policijas auto virzienā.

"Sitiens bija tāds, it kā kāds tev iesistu pa seju. Kad aizgāju mājās un novilku jaku, uz muguras bija sarkans pleķis. Ja man nebūtu bijusi biezā jaka, varbūt lode arī būtu palikusi manā mugurā," stāsta Mārtiņš. 

Jaunietis nekavējoties informējis arī likumsargus, taču kārtībsargi ieteikuši likties mierā, jo būšot neiespējami atrast šāvēju.

Lai gan Pašvaldības policijas darbinieks izteicies, ka pozitīva iznākuma izmeklēšanā nebūs, Valsts policijā tomēr ierosināts kriminālprocess par huligānismu un notikušo izmeklē. 

"Ņemot vērā, ka, iespējams, ir šauts no gaisa pistoles, ekspertīzes atzinumu nebūs tik viegli saņemt par lodes piederību konkrētam ierocim," pauda Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Norberts Trepša. 

Sašautais Mārtiņš pieļauj, ka šāvējs, iespējams, ir kāds cilvēks, kurš gribējis pajokot, bet nav padomājis par sekām.

Jaunietis savā prātā pārcilā piedzīvoto, atzīstot, ja lode būtu trāpījusi acī, iznākums varētu nebūt tik pozitīvs. 

"Šobrīd gaisa šautenes ir brīvā tirdzniecībā, tās neklasificē, kā šaujamieroci, tāpēc pierādīšanas process būs diezgan smags," uzsver Trepša.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu