Vidzemē krāpnieks uz cita vīrieša vārda noformējis kredītus aptuveni 4000 eiro apmērā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Aizvadītajā nedēļā Vidzemē uz kāda vīrieša vārda, viņam nezinot, noformēti vairāki kredīti aptuveni 4000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Situācija radusies, cietušai personai uz ielas satiekot kādu vīrieti, kurš sūdzējies par savām maksājumu kontu problēmām. Sarunas laikā tikusi lūgta palīdzība izveidot internetbankas kontu, ar kuras palīdzību varētu pārskaitīt naudu no ārzemēm, kā arī tika solīta atlīdzība par tās izveidi.

Pēc sarunas vīrietis devies uz banku pieslēgt internetbankas pakalpojumu, un pēc tās izveides jaunos datus nodeva nesen iepazītajai personai.

Dienu pēc notikušā vīrietis sācis saprast, ka nav pieņēmis pareizu lēmumu. Aplūkojot savu bankas kontu, viņš secinājis, ka uz viņa vārda noformēti vairāki kredīti no dažādām kredītiestādēm, kuru kopsumma veido aptuveni 4000 eiro.

Par notikušo sākts kriminālprocess.

Policija aicina uzmanīties no personām, kuras cenšas apkrāpt cilvēkus, piedāvājot veikt dažādas darbības ar internetbanku starpniecību. Iedzīvotāji ir aicināti izturēties atbildīgi pret saviem personīgajiem datiem - nedot tos svešiniekiem vai arī citām personām ne interneta vidē, ne arī dzīvē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu