Zimbabves medijs nodēvē Kersti Kaljulaidu par "Igaunijas Republiku"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida vizītē Zimbabvē
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida vizītē Zimbabvē Foto: Igaunijas prezidenta kanceleja

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida samita laikā Etiopijā tikās ar Zimbabves prezidentu Emersonu Mnangagvu. Par šo notikumu vēstīja Zimbabves mediji, taču laikrakstam "ZimEye" gadījās misēklis - rakstā Kaljulaida bija nosaukta par prezidenti "Eesti Vabariigi" jeb Igaunijas Republiku igauņu valodā.

Raksts ar nosaukumu "Mnangagva tiekas ar vēl vienas postpadomju valsts prezidenti, nekāds megadarījums netiek panākts" publicēts pirmdien, 11. februārī. 

"Prezidents Mnangagva un prezidente Vabariigi tikās Adisabebā, Etiopijā, pēc Āfrikas Savienības asamblejas sesijas oficiālās atklāšanas," teikts rakstā. Visa materiāla garumā Kaljulaida dēvēta par "prezidenti Republiku".

Rakstā teikts, ka Kaljulaida tikšanos esot raksturojusi kā ļoti ražīgu, jo notikusi pieredzes apmaiņa digitālās attīstības jautājumos un Igaunijas kompānijas jau iepriekš esot interesējušās par investīciju un sadarbības iespējām ar Zimbabvi.

Zimbabves ārlietu un starptautiskās tirdzniecības ministrs Sibusiso Mojo slavēja Igaunijas digitālos risinājumus, kas integrēti privātajā un sabiedriskajā sektorā, ļaujot tiešsaistē iesniegt dažādus dokumentus un pastiprinātu uzmanību pievēršot kiberdrošībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu