Bertānam lieliska precizitāte "Spurs" uzvarā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns (no kreisās)
Dāvis Bertāns (no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien iemeta 17 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Sanantonio "Spurs" pārtraukt četru zaudējumu sēriju.

"Spurs" izbraukumā ar rezultātu 108:107 (20:33, 37:25, 37:28, 14:21) uzvarēja Memfisas "Grizzlies" basketbolistus.

Bertāns šajā spēlē laukumā devās "Spurs" starta pieciniekā, bet kopumā nospēlētajās 28 minūtēs viņš grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem, visus četrus trejačus un arī visus trīs "sodiņus"". Vēl latvieša kontā trīs atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens un trīs piezīmes.

Kamēr Bertāns bija laukumā, "Spurs" iemeta par 12 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Rezultatīvākie "Spurs" sastāvā ar 22 punktiem bija Petijs Milss un Lamarkuss Oldridžs, kuram arī 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt "Grizzlies" labā 33 punktus iemeta Eiverijs Bredlijs, bet 23 punkti un desmit atlēkušās bumbas lietuvietim Jonam Valančūnam.

Latvietis savus pirmos trīs punktus guva pirmās ceturtdaļas izskaņā, bet pirmās 12 minūtes "Spurs" pamanījās noslēgt ar 13 punktu deficītu - 20:33. Savukārt otrajā ceturksnī viesi no Sanantonio veica sekmīgu atspēlēšanos, turklāt viens no redzamākajiem vīriem laukumā bija tieši Bertāns, kurš kopumā iemeta astoņus punktus, kamēr viņa pārstāvētā komanda arī paguva izvirzīties vadībā, bet pirmo puslaiku noslēdza ar viena punkta deficītu (57:58).

Otrā puslaika ievadā tieši Bertāns ar vēl vienu precīzu tālmetienu guva "Spurs" pirmos punktus, turklāt pēc tam viesi pārņēma vadību un spēja iegūt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Ceturtajā ceturksnī "Grizzlies" gan atspēlējās un uz īsu brīdi atguva minimālu vadību, tomēr ikreiz Sanantonio vienībai bija atbilde, turklāt viesi uzvaru nosargāja.

"Spurs" ar 33 uzvarām 59 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu, kamēr "Grizzlies" ar 23 panākumiem 58 mačos ir tikai 14.vietā.

"Spurs" komandai tagad sācies NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukums, tāpēc nākamo spēli tā aizvadīs 22.februārī, kad izbraukumā tiksies ar spēcīgo Toronto "Raptors", kuras rindās spēlē bijušie Sanantonio komandas līderi Kavai Lenards un Denijs Grīns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu