Žoržs Siksna sajūsmā par iespēju skanēt Holivudā; ar dziesmu iesaka paspīdzināt arī Rīgas domniekus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirms dažām dienām pašmāju interneta vietnes satricināja ziņa par pērn tapušu Holivudas filmu "Prospect", kurā kā spīdzināšanas "rīki" tiek izmantotas divas Latvijā mīlētas dziesmas: Raimonda Paula komponētā un Žorža Siksnas izpildītā "Pasaulīte", kā arī komponista Imanta Kalniņa garadarbs "Dūdieviņš", vēsta raidījums Bez Tabu.

Rīgas ielās uzklausīto iedzīvotāju viedoklis par latviešu nācijai nozīmīgu dziesmu šādu izmantošanu nav viennozīmīgs, savukārt "Pasaulīte" izpildītājs un latviešu estrādē nozīmīga personība Žoržs Siksna ir sajūsmā par iespēju skanēt Holivudā.

Kad uzzināju, ka ar šo dziesmu filmā tiek spīdzināti cilvēki, tas izraisīja patīkamas emocijas. Varbūt šo dziesmu varētu izmantot arī mūsu dienesti savā darbā, piemēram, pratinot ”Rīgas satiksmes” večus.

Tāpat varētu paspīdzināt arī Rīgas domniekus, jo redzam, kādi tagad ir Rīgas ceļi. Šī dziesma ir ar skaistiem vārdiem. Skatoties uz Rīgas ceļiem, tiešām gribas dziedāt: ”Kā lai tiekam līdzi tai pasaulītei?” atzīst Siksna.

 Arī "Pasaulītes" komponists maestro Raimonds Pauls uztver šādu dziesmas izmantošanu ar smaidu.

»Žoržs Siksna un Dūdieviņš - Holivudas filmā varoņus spīdzina ar latviešu mūziku

"Žoržiks varēs teikt, ka tagad ticis Holivudā. Koncertos šo varēs apspēlēt. Viņu aizvien mīl publika, uzņem "uz urrā"! Savā laikā, kad daudz tika spēlētas manas dziesmas, tās izmantoja daudzās filmās. Tur tās dziedāja gan skaidrā, gan pillā, visādās kombinācijās.

Neredzu tur neko sliktu," atzīst Pauls.

Tāpat Raimonds Pauls atminas, ka agrāk, kad daudzviet viņa hitu atskaņošana un izpildīšana bija ikdiena, no autortiesībām esot varējis labi nopelnīt. Tagad lielās peļņas laiki esot beigušies, tomēr izceļ dziesmu-grāvēju ”Miljons rožu”, kurā pēc Allas Pugačovas izpildījuma iemīlējās Āzija. Tur tā tiek pārdziedāta aizvien, tāpēc no Āzijas turpina saņemt honorārus.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu