Džeimss "Forbes" vērtējumā atzīts par pelnošāko NBA basketbolistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: Reuters/LETA

Losandželosas "Lakers" superzvaigzne Lebrons Džeimss prestižā laikraksta "Forbes" vērtējumā atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pelnošāko spēlētāju.

Šādu godu Džeimss izpelnījies jau piekto gadu pēc kārtas, jo, skaitot kopā algu un ienākumus no reklāmām, viņš kopumā par šo sezonu iekasēs 88,7 miljonus dolāru (78,3 miljonus eiro).

Aptuveni 35,7 miljoni dolāru (31,5 miljoni eiro) no šīs summas ir atalgojums "Lakers" klubā, kamēr papildus 53 miljoni dolāru (46,8 miljoni eiro) pienāksies par ārpus laukuma aktivitātēm.

Otrajā vietā ar kopējo summu 79,5 miljoni dolāru (70,2 miljoni eiro) ir čempiones Goldensteitas "Warriors" līderis Stefans Karijs, kamēr trešo vietu ar 65 miljoniem dolāru (57,4 miljoniem eiro) ieņem viņa komandas biedrs Kevins Durants.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka tikmēr seko Rasels Vestbruks no Oklahomasitijas "Thunder", kurš par šo sezonu kopumā saņems 53,7 miljonus dolāru (47,4 miljonus eiro).

Savukārt pirmo piecinieku ar 47,4 miljoniem dolāru (41,8 miljoniem eiro) noslēdz pagājušās sezonas NBA vērtīgākais spēlētājs Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets".

"Forbes" topa pirmā desmitnieka spēlētāji kopumā par šo sezonu saņems aptuveni 540 miljonus dolāru (477 miljonus eiro), kas ir par 180 miljoniem dolāru (159 miljoniem eiro) vairāk nekā pirms pieciem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu