Latvijas-Vācijas Federāciju kausa dueļa norises vieta kļūs zināma tuvāko nedēļu laikā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anastasija Sevastova - Rebeka Šramkova
Foto: Anastasija Sevastova - Rebeka Šramkova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas-Vācijas Federāciju kausa dueļa norises vieta kļūs zināma tuvāko nedēļu laikā, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Jau ziņots, ka Latvija Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 uzvarēja Slovākiju, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz pārspēlēm par vietu Pasaules pirmajā grupā. Tikmēr Vācija Pasaules pirmās grupas ceturtdaļfinālā ar 0-4 piekāpās Baltkrievijai.

Latvijai duelī ar Slovākiju palīdzēja pašmāju vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko, kamēr vācietēm bija jāiztiek bez savām līderēm Angelikas Kerberes un Jūlijas Gērgesas.

Mači norisināsies 20. un 21.aprīlī. Uzvarētāja nodrošinās vietu Pasaules pirmajā grupā, bet zaudētāja nākamsezon spēlēs Pasaules otrajā grupā.

"Nav zināms, kāds Vācijas izlasei būs sastāvs. Šai komandai var būt tāds sastāvs kā bija cīņā ar Baltkrieviju, bet tikpat labi var atbraukt arī Kerbere un Gērgesa. Tomēr mēs paši koncentrējamies uz sevi - mums ir labs sastāvs un ar to varam spēlēt pret jebkuru izlasi," pauda Lejnieks.

Latvijas un Slovākijas duelis norisinājās "Arēnā Rīga", kur aprīļa trešās nedēļas nogalē gaidāms "Elvi Florbola līgas" fināls un ukraiņu dziedātājas Svetlanas Lobodas koncerts.

"Par dueļa norises vietu risinām šo jautājumu, bet pagaidām nekādus komentārus nevaru sniegt. Tuvākās nedēļas laikā vajadzētu būt skaidrībai. Apzinām visus variantus, bet šobrīd vēl pāragri kaut ko teikt," skaidroja Lejnieks.

Tiesa, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, netiek izslēgta iespēja, ka duelis ar Vāciju tomēr notiks "Arēnā Rīga".

LTS ģenerālsekretārs atzīmēja, ka darbs pie dueļa rīkošanas ar Vāciju sācies uzreiz pēc izlozes rezultātiem.

"Pirmdien mums vēl bija eiforija, bet darbs pie nākamās divcīņas sākās vakar plkst.14.05. No šodienas līdz šiem mačiem ir atlikušas tieši 65 dienas," atzīmēja Lejnieks.

Galerija: Marcinkēviča/Ostapenko - Mihālikova/Šmiedlova

Latvija šāda līmeņa mačus uzņēma pirmo reizi, turklāt uz dueli bija ieradies arī ITF prezidents Deivids Hagertijs.

"ITF prezidents un Slovākijas komanda bija ļoti priecīgi par noorganizētajām sacensībām aizvadītajā nedēļas nogalē, turklāt vakar un šodien saņēmām pateicības e-pastus. Bijām to sarīkojuši augstākajā līmenī. Protams, slovāki vēlējās, lai rezultāts būtu labāks, bet atsauksmes bija tikai pozitīvas. Latiņu esam uzlikuši augstu," atklāja Lejnieks.

Latvijas komandas sastāvā nedēļas nogalē notikušajā duelī bija arī Diāna Marcinkēviča, Daniela Vismane un Patrīcija Špaka. Latviju cīņā veda kapteinis Adrians Žguns.

Vācija ir 1987. un 1992.gada Federāciju kausa ieguvēja. Pirms pieciem gadiem vācietes pēc 22 gadu pārtraukuma atgriezās Federāciju kausa finālā, kurā atzina Čehijas pārākumu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Pērn Federāciju kausā uzvarēja Čehija, kas pusfinālā apturēja tieši Vāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu