"Iespējams, sieviete salauzusi zīdaiņa roku!" Īrijā tiesā 19 gadus vecu auklīti no Latvijas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lelle. Ilustratīvs attēls.
Lelle. Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Īrijas tiesa atzinusi par vainīgu kādu 19 gadus vecu auklīti no Latvijas. Sievietei izvirzītas apsūdzības par tīšu vardarbība pret bērnu, nevērīgu izturēšanos, sliktu apiešanos un bērna pamešanu novārtā, vēsta medijs "Baltic-Ireland".

Jauniete no Īrijas jau iepriekš bija nonākusi kārtībsargu redzeslokā. Pagājušā gada jūlijā Enisas rajona tiesā viņa tika apsūdzēta saistībā ar uzbrukumu savai gadu vecajai māsas meitai. Iespējams, sieviete salauzusi zīdaiņa roku.

Incidents notika pagājušā gada 21. maijā. Gadu vecais zīdainis 24. maijā tika nogādāts slimnīcā ar labā augšdelma lūzumu.

Tā kā bērns pats vēl nestaigāja, ārsti uzskatīja, ka trauma ir neizskaidrojama, un paziņoja par incidentu bērnu aizsardzības dienestam.

Tiesa iepriekš noskaidroja, ka apsūdzētā ir cietušā bērna tante no mātes puses. Incidenta laikā jaunā sieviete strādāja kā algota aukle pie savas māsas, pieskatot viņu trīs bērnus.

Vakar Enisas iecirkņa tiesas sēdē apsūdzētās advokāte Rebeka Treisija pieprasīja probācijas ziņojumu attiecībā uz apsūdzēto, kā arī tulka piedalīšanos tiesas sēdē.

Lietas izskatīšana notiks 25. martā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu