Tesla tagad arī suņiem. Jauns režīms ļauj mašīnai rūpēties par mājdzīvniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" aizvien meklē jaunas iespējas, kā padarīt auto vēl ērtākus. Tagad "Tesla" oficiāli izlaidusi vairākus papildinājumus, kas palīdzēs īpašniekiem nodrošināt viņu mājdzīvnieku komfortu, vēsta portāls "Techcrunch".

"Teslas" izpilddirektors Īlons Masks par šīm jaunajām opcijām jau kādu laiku vēstīja savā "Twitter" kontā - tagad elektriskie transportlīdzekļi aprīkoti ar diviem jauniem režīmiem - suņu un sargājošo režīmu.

Suņu režīmā automašīna pati pielāgo iekšējo klimatu tā, lai mājdzīvnieks justos labi un varētu uzturēties optimālā temperatūrā.

Uz paneļa ekrāna arī parādās paziņojums uztrauktiem garāmgājējiem, ka ar suni viss ir kārtībā un saimnieks drīz atgriezīsies.

Automašīnas īpašnieks pats var iestatīt vēlamo klimatu - pēc izkāpšanas no auto šī opcija sāks darboties, bet, ja akumulatora uzlādes līmenis būs zemāks par 20 procentiem, īpašnieks saņems paziņojumu savā tālrunī.

Sargājošais režīms savukārt ļauj nepārtraukti uzraudzīt apkārtējo vidi, kad īpašnieks atstājis automašīnu. Tas darbojas līdzīgi kā mājas signalizācijas sistēmas - tiek izmantotas automašīnas ārējās kameras, lai noteiktu potenciālos draudus. Ja tiek konstatēts minimāls apdraudējums, piemēram, kāds atbalstās pret mašīnu, īpašnieks saņem paziņojumu, ka kameras sākušas ierakstīt notiekošo.

Ja draudi ir nopietnāki, piemēram, tiek izsists auto logs, sargājošais režīms aktivizē signalizāciju, displeju padara spilgtāku un sāk ļoti skaļi atskaņot mūziku.

Pēc tam auto īpašnieks arī saņem video ierakstu no incidenta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu