Latvijas florbolistes PČ apakšgrupā spēlēs pret Zviedriju, Čehiju un Slovākiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Florbola savienība / Facebook

Latvijas sieviešu izlase florbolā šī gada pasaules čempionātā, kas decembrī notiks Šveicē, apakšgrupu turnīrā mērosies spēkiem ar Zviedrijas, Čehijas un Slovākijas izlasēm, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Latvijas izlase tika ielozēta B apakšgrupā, kamēr A apakšgrupā spēlēs Somija, Šveice, Vācija un Polija.

Savukārt C apakšgrupā ielozēja Dāniju, Norvēģiju, Igauniju un Japānu, bet D apakšgrupā Austrāliju, ASV, Singapūru un Taizemi.

Pēc grupu cīņām pa divām labākajām komandām no A un B apakšgrupām, kurās ir pēc pasaules ranga astoņas labākās izlases, uzreiz tiks ceturtdaļfinālā, bet pārējās divas šo grupu komandas astotdaļfinālā tiksies ar labākajām C un D apakšgrupas komandām, cīnoties par vietu labāko astotniekā.

Latvijas florbolistes iepriekšējā pasaules čempionātā, kas 2017.gada decembrī notika Slovākijā, tikās ar visām trim šī gada meistarsacīkšu pretiniecēm. Latvietes čehietēm apakšgrupā zaudēja ar 3:8, zviedrietēm ceturtdaļfinālā kapitulēja ar 0:21, bet slovākietēm cīņā par piekto vietu zaudēja ar 4:6.

Tāpat Slovākija bija Latvijas pretiniece šī gada čempionāta kvalifikācijā, kur pretinieču pārākums tika atzīts ar rezultātu 3:5.

Zviedrijas izlase triumfējusi astoņos no 11 pasaules čempionātiem, tajā skaitā pēdējās sešās meistarsacīkstēs. Vēl zviedrietēm ir viena sudraba un divas bronzas medaļas.

Tikmēr čehietes pēdējos piecos čempionātos tikušas labāko četriniekā, bet tikai vienu reizi tikušas pie medaļas, 2011.gadā izcīnot bronzu. Savukārt slovākietes piedalījušās pēdējo četros čempionātos un aizpērn ar piekto vietu sasniedza savu labāko rezultātu.

Pasaules čempionāts dāmām Šveices pilsētā Neišatelē notiks no 7. līdz 15.decembrim.

Latvijas sieviešu florbola izlase visos 11 pasaules čempionātos sasniegusi labāko astotnieku. Latvijas visu laiku augstākais rezultāts ir ceturtā vieta 2007.gada pasaules čempionātā, kad gan ceturtdaļfināls nemaz netika izspēlēts, bet piekto vietu latvietes spējušas izcīnīt 2005., 2013. un 2015.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu