Nudien daudz sanākuši! Ukraiņu jokdaris uzrīko atbalsta mītiņu izdomātam prezidenta kandidātam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 1+1 TV/UTKIN TV/YOUTUBE

Kāds ukraiņu jokdaris sarīkojis īpašu akciju - piesolot naudu, viņš aicināja cilvēkus ierasties uz atbalsta mītiņu neesošam prezidenta kandidātam, vēsta raidorganizācija BBC.

Ukraiņu komiķis Oleksijs Utkins piedāvāja 1000 grivnas (aptuveni 33 eiro) katram, kurš trīs stundas ziemas aukstumā piedalītos atbalsta mītiņā prezidenta amata kandidātam Serhijam Filatovam. Par drauga atvešanu varēja nopelnīt papildu, vēsta telekanāls "1+1".

Tiesa, bija viena problēma - tāds kandidāts Serhijs Filatovs nemaz neeksistē.

Vairāk nekā 200 cilvēki sapulcējās vienā no Kijevas centrālajām ielām, skandējot saukļus Filatova atbalstam un nemaz nezinot, ka tiek translēti tiešraidē internetā, un nezinot arī to, ka nekādu atlīdzību nesaņems.

Tikmēr citā Ukrainas pilsētā, Odesā, kopā sanāca mazāka Filatova atbalstītāju grupa. Mītiņa dalībnieki, šķiet, nemaz nesatraucās, ka atbalsta vēlēšanām nereģistrētu personu, vēsta telekanāls "1+1".

"Mēs domājām, ka ieradīsies kādi 20 cilvēki, un pat nenojautām, ka Kijevā, piemēram, ieradīsies 200 mītiņotāji," pastāstīja idejas autors Utkins.

"Es atbalstu Filatovu vai Frolovu, vai arī kas viņš tur būtu, bet galvenais lai samaksā," pastāstīja viens no mītiņotājiem Kijevā.

"Viņš ir lielisks cilvēks!" kāds cits mītiņotājs pauda lielāku entuziasmu.

Līdz ar nakts iestāšanos atbalstītāju grupas abās pilsētās izklīda, tā arī naudu nesaņemot, un Utkins nolēma pārtraukt Filatova vēlēšanu kampaņu. 

Galu galā jokdaris tiešsaistē paziņoja, ka Filatovs iekritis kanalizācija un nomiris. Viņš saņēma pāris līdzjūtības apliecinājumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu