Meja zaudē parlamenta balsojumā par viņas "Brexit" stratēģiju (5)

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Britu premjerministre Terēze Meja.
Britu premjerministre Terēze Meja. Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ceturtdien cietusi sakāvi simboliskajā parlamenta balsojumā par valdības "Brexit" stratēģiju, un tas, domājams, vājinās viņas pozīcijas sarunās ar Briseli.

Pret rezolūciju, kurā pausts atbalsts Mejas plānam panākt izmaiņas iepriekš parlamenta noraidītajā "Breksita" līgumā, balsoja 303 deputāti, kamēr to atbalstīja vien 258.

Daudzi no deputātiem, kuri pārstāv Mejas vadīto Konservatīvo partiju un iestājas par aiziešanu no Eiropas Savienības (ES), balsojumā atturējās, jo bažījas, ka premjerministre sākusi mīkstināt savu nostāju bezvienošanās "Breksita" jautājumā.

Lai gan balsojums nav tiesiski saistošs un neliek premjerministrei mainīt savu kursu, tas vājina viņas pozīcijas sarunās ar Briseli, jo mazina Eiropas Savienības (ES) līderu ticību tam, ka Meja spēs nodrošināt parlamentārā vairākuma atbalstu arī pārskatītajam "Breksita" līgumam.

Meja ir apsolījusi, ka parlamentam būs iespēja balsot par galīgo "Breksita" vienošanos, kad viņa būs panākusi tajā grozījumus, kurus, viņasprāt, vēlas vairākums deputātu.

Iepriekš parlaments ar 16 balsu lielu vairākumu noraidīja opozīcijā esošo leiboristu ierosināto papildinājumu valdības piedāvātajam deklarācijas projektam, kas paredzēja, ka balsojumam par galīgo "Breksita" vienošanos jānotiek pirms 27. februāra.

Savukārt Skotu Nacionālās partijas (SNP) papildinājumi, kurus atbalstīja arī liberāldemokrāti un kas paredzēja 29. martā gaidāmo izstāšanos no ES atlikt, tika noraidīti ar 315 balsīm pret 93. Šajā balsojumā atturējās leiboristi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu