Bendika ar pieticīgu sniegumu sprintā nekvalificējas PK posma iedzīšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Soltleiksitijā ieņēma 66.vietu Pasaules kausa astotā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās, tādējādi nekvalificēdamās sestdien gaidāmajai iedzīšanai.

Tikmēr trešo uzvaru karjerā svinēja norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanne, kura šāva nekļūdīgi, finišēdama pēc 19 minūtēm un 47,6 sekundēm.

Otro vietu ieņēma somiete Kaisa Mekereinena, kura neaizvēra vienu mērķi un uzvarētājai zaudēja 11,5 sekundes, bet trešā ar precīzu šaušanu bija vāciete Franciska Hildebrande, kura bija 21,4 sekundes lēnāka.

Pirmajā sešiniekā tika divas polietes Monika Hojniša un Kamila Žuka, kuras bija attiecīgi ceturtā un sestā, bet starp viņām piekto pozīciju ieņēma Slovākijas biatloniste Anastasija Kuzmina.

Bendika ugunslīnijā pieļāva trīs kļūdas, uzvarētājai zaudējot trīs minūtes un 22,4 sekundes, kas deva 66.vietu 83 biatlonistu konkurencē. Trasē viņai bija 56.ātrākais solis.

Piektdien šī posma turpinājumā desmit kilometru sprintā sacentīsies vīri, sestdien būs iedzīšanas sacensības, bet svētdien - jauktās stafetes.

Bendikai jaunā Pasaules kausa sezona sākās lieliski, jo pirmajā posmā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu. Viņa šāda līmeņa sacensībās piekto vietu izcīnīja arī 2016.gada februārī, kad tieši Kenmorā sprintā bija piektā. Piektā pozīcija ir visu laiku augstākais rezultāts Latvijas sieviešu biatlona vēsturē, jo savulaik veiksmīgākā latviešu biatloniste Madara Līduma Pasaules kausa posmos nespēja karjeras laikā izcīnīt augstāku vietu par desmito.

Tiesa, nākamajos posmos viņai vairs neizdevās iekļūt pirmajā divdesmitniekā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu