Zībarts: Mača izskaņā pret "Fenerbahce" komandu visu izšķīra aizsardzība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Zībarts
Mārtiņš Zībarts Foto: FIBA.com

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra priekšpēdējās - trīspadsmitās - kārtas mača izskaņā starp Latvijas čempioni sievietēm un spēcīgo Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas visu izšķīra aizsardzība, uzskata rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"TTT Rīga" trešdien izbraukumā ar rezultātu 62:61 dramatiskā cīņā pārspēja Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes, pirmo reizi jauno laiku vēsturē iekļūstot Eirolīgas ceturtdaļfinālā.

"Bija brīži, kuros nostrādāja spēles stratēģija, bet izskaņā visu izšķīra aizsardzība. Pēdējās sekundēs nostājāmies tā, ka "Fenerbahce" nebija, kur likt bumbu," Rīgas klubs citē Zībarta teikto. "Gan es, gan komanda koncentrējamies tikai uz izpildāmiem mērķiem. Zinājām, kas mums der uzvaras gadījumā. Pašu panākums Stambulā un Kurskas uzvara mājās pār Salamankas "Perfumerias Avenida" - tās bija divas nepieciešamās sastāvdaļas, lai mēs jau trešdien iekļūtu izslēgšanas spēlēs."

"Ar tādu mērķi devāmies uz Turciju. Izdarījām savu darbu un izcīnījām uzvaru. Pēc tam telefonā apskatījāmies Kurskas spēles iznākumu un varējām pateikt komandai par izcīnīto sasniegumu. Trešdienas spēle kļuva par vienu no pakāpieniem ceļā uz nākamajiem mērķiem," sacīja Zībarts.

Latvijas komandas stūrmanis norādīja, ka šajā sezonas posmā visām komandām katra spēle ir izšķiroša.

""Fenerbahce" bija uzņēmusi labu tempu (piecas uzvaras sešās iepriekšējās Eirolīgas spēlēs) un savās mājās noteikti negribēja zaudēt. Stambulas klubs, atšķirībā no mūsu komandas, ir viens no izteiktiem turnīra favorītiem," skaidroja Zībarts. "Pēdējā minūtē abas komandas nerealizēja vairākus metienus. Svarīgākā bija aizsardzība. Kelsijas Plamas metieni divreiz lidoja pāri rokām, bet pēdējā aizsardzībā sastājāmies tā, ka pretiniecēm īsti nebija, kur likt bumbu."

Tiesa, trešdienas spēlē ceļgala savainojumu guva viena no "TTT Rīga" vadošajām basketbolistēm Aivija Slotere, bet medicīniskās izmeklēšanas rezultāti būs zināmi vien piektdienas vakarā.

Grupas līderpozīcijā ar 12 uzvarām 13 spēlēs ir Kurskas "Dinamo", kam ar astoņām uzvarām seko "TTT Rīga" un Stambulas "Fenerbahce" komandas. Tālāk ar septiņiem panākumiem ir Šopronas "Uniqa", kamēr Salamankas "Perfumerias Avenida" vienība guvusi sešas uzvaras. Sestā ar pieciem panākumiem ir Antakjas "Hatay", kurai ar četrām uzvarām seko Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo", kamēr divus panākumu guvusi Pirejas "Olympiakos".

Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu