Kučerovam četri rezultativitātes punkti "Lightning" graujošā uzvarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Krievu uzbrucējs Ņikita Kučerovs ceturtdien izcēlās ar četriem rezultativitātes punktiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā komanda Tampabejas "Lightning" mājās ar 6:0 (4:0, 2:0, 0:0) sagrāva Dalasas "Stars".

Visas līgas rezultatīvākais spēlētājs Kučerovs mačā pret "Stars" izcēlās ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, nopelnot savu 92.rezultativitātes punktu (26 vārti un 66 rezultatīvas piespēles) sezonā. Pēdējās trijās spēlēs krievs nopelnījis 11 rezultativitātes punktus (4+7). Kučerovs kļuvis par kluba rekordnieku - pirmajās 58 spēlēs nopelnot vairāk kā 90 punktus. Tikmēr "Lightning" vārtu vīrs Andrejs Vasiļevskis atvairīja visus 32 pretinieku izdarītos metienus.

Austrumu konferences vicelīdere Toronto "Maple Leafs" izbraukumā ar 6:3 (1:0, 2:2, 3:1) uzvarēja Vegasas "Golden Knights", izšķirošo pārsvaru nodrošinot vien trešajā trešdaļā, kad mazākumā precīzi meta Mičels Mārners, vēlāk vārtus pievienojot Ostonam Metjūsam un Morganam Rīlijam. Visā mačā rezultatīvākais ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli bija tieši Metjūss.

Tikmēr "Maple Leafs" vārtsargs Frederiks Andersens šajā mačā atvairīja 30 no 33 pretinieku metieniem.

Savukārt zaudējumus ceturtdien cieta visas trīs Rietumu konferences līderes.

Kalgari "Flames" izbraukumā ar 2:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā cieta zaudējumu pret Floridas "Panthers". Abu komandas vārtos lielisku spēli demonstrēja to vārtsargi - "Panthers" rindās Maiks Smits atvairīja 30 no 32 metieniem, bet "Flames" neglāba Džeimsa Reimera atvairītie 43 metieni. Uzvaru nesošais "bullītis" Šonam Monehenam. "Flames" cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Mājās zaudējumu cieta arī Vinipegas "Jets", kas ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) piekāpās Kolorādo "Avalanche". Viesu sastāvā Dominiks Toninato guva savus pirmos vārtus NHL, bet krievu vārtsargs Semjons Varlamovs atvairīja 24 metienus.

Cita Rietumu konferences līdere Sanhosē "Sharks" ar 1:5 (1:2, 0:2, 0:1) mājās piekāpās Stenlija kausa īpašniecei Vašingtonas "Capitals". Ceturtdienas spēlē Tīdžejs Ošī izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un sasniedza 500 gūto punktu robežu. Mačā ar vārtiem izcēlās arī Aleksandrs Ovečkins, kurš ar šo vārtu guvumu kļuva par ceturto spēlētāju līgas vēsturē, kurš guvis vismaz 40 vārtus desmit sezonās. Pārējie trīs ir Marsels Dions (desmit sezonas), Mario Lemjē (desmit sezonas) un leģendārais Veins Greckis (12 sezonas).

Čikāgā vietējā "Blackhawks" ar 5:2 (1:2, 2:0, 2:0) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils". Šīs nakts spēlē Patriks Keins izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm un pagarināja savu punktu gūšanas sēriju līdz 16 spēlēm. Keina sērija ir garākā "Blackhawks" vēsturē.

Tikmēr cits krievu uzbrucējs Vladimirs Tarasenko guva divus vārtus, bet viņa pārstāvētā Sentluisas "Blues" izbraukumā ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) sagrāva Arizonas "Coyotes", gūstot savu astoto uzvaru pēc kārtas.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 90 punktiem 58 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 75 punktiem 57 spēlēs seko Toronto "Maple Leafs". Savukārt astotā ar 67 punktiem 57 spēlēs ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", desmitā ar 63 punktiem 56 cīņās ir uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 47 punktiem 57 mačos ir Otavas "Senators", kur spēlē uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 75 punktiem 57 cīņās ir Kalgari "Flames", bet tikpat punktu 58 mačos ir Sanhosē "Sharks" un Vinipegas "Jets" komandām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu