Slovēnijas parlamenta deputāts zaudē amatu sviestmaizes zādzības dēļ (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sviestmaize; ilustratīvs foto.
Sviestmaize; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Slovēnijas parlamenta deputāts atkāpies no amata pēc tam, kad viņš kādā Ļubļanas veikalā nozaga sviestmaizi, jo veikala darbinieki viņu ignorējuši, vēsta raidorganizācija BBC.

Slovēņu politiķis Darijs Krajcičs žurnālistiem atklāja, ka pret viņu "izturējās kā tukšu vietu", tāpēc viņš tapa aizkaitināts un nolēma pārbaudīt veikala apsardzi.

"Esmu pārliecināts, ka kādas trīs minūtes gaidīju pie letes," pastāstīja 54 gadus vecais politiķis. Trīs veikala darbinieki nepamanīja viņa zādzību, jo bija pārāk aizņemti sarunājoties.

"Neviens mani neaizturēja, neviens nesauca pakaļ," pastāstīja Krajcičs.

Plašākai sabiedrībai zādzības fakts kļuva zināms pēc tam, kad Krajcičs atstāstīja atgadījumu saviem kolēģiem parlamenta komisijas sēdes laikā trešdien. No sākuma citi politiķi tikai pasmējušies.

Taču Krajcičs ir vadošās Slovēnijas politiskās partijas biedrs, un partijas parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Breins Golubovičs nosodīja Krajciča rīcību. 

Krajcičs atvainojās par savu likumpārkāpumu un pauda nožēlu par šo "sociālo eksperimentu", kā arī atkāpās no amata.

"Viņš uzņēmās atbildību par notikušo un atkāpās no amata pēc paša gribas," pastāstīja Golubovičs.

Krajcičs tika ievēlēts Slovēnijas parlamentā pērn septembrī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu