Ķibermaņa četrinieku ekipāža Leikplesidā aizvadīs PK posmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga
Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga Foto: EPA/Scanpix

Oskara Ķibermaņa pilotētā bobsleja četrinieku ekipāža šodien ASV trasē Leikplesidā aizvada Pasaules kausa septītā posma sacensības.

Bobsleja četrinieku sacensības sāksies plkst.20.30, kamēr otrā brauciena starts iecerēts plkst.22. Abas šodienas sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Četriniekos Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 1310 punktiem ieņem vācietis Frančesko Frīdrihs, kamēr otrais ar 1237 punktiem ir viņa tautietis Niko Valters. Savukārt trešais ar 1214 punktiem ir Ķibermanis.

Šī gada Pasaules kausa debitants Ralfs Bērziņš, startējot četros posmos, iekrājis 552 punktus un ir 15.pozīcijā.

Ķibermanis četrinieku sacensībās uz goda pjedestāla kāpis jau četras reizes pēc kārtas, trīsreiz gūstot otro un vienreiz trešo vietu.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais M.Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā, godalgu no rokām izlaižot pēdējā braucienā, turklāt pastāvēja varbūtība, ka viņš savai sportista karjerai liks punktu. Tomēr latvietis ir apņēmies turpināt startēt un varētu piedalīties 2022.gada Pekinas Olimpiādē. Viņš savā karjerā ir ieguvis astoņus Pasaules kausus, bet pagājušajā sezonā palika ceturtais.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šosezon trasē neatgriezīsies. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Pasaules kausa sezona noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā marta ievadā norisināsies pasaules čempionāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu