Martins Dukurs izcīna sudrabu Pasaules kausa posmā Leikplesidā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošais skeletonists Martins Dukurs sestdien izcīnīja otro vietu ASV trasē Leikplesidā notikušajās Pasaules kausa septītā posma sacensībās.

Dukurs pirmajā braucienā bija otrais, bet otrajā uzrādīja trešo ātrāko laiku, kas summā ļāva tikt pie sudraba.

Uzvaru posmā svinēja Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kuram Dukurs divu braucienu summā zaudēja 0,14 sekundes, bet trešais bija dienvidkorejietis Sunbins Juns, kurš atpalika 0,25 sekundes.

Martins Dukurs ir vienīgais Latvijas skeletona pārstāvis šajā posmā, jo viņa brālis Tomass necīnās par augstām vietām kopvērtējumā un vēlas labāk sagatavoties planētas meistarsacīkstēm, tāpēc viņš pēc nedēļas sacentīsies Kalgari, kur skeletonistiem būs uzreiz divas sacensības. Tikmēr Ivo Šteinbergs uz Ziemeļameriku nav devies.

M.Dukurs šosezon no sešiem sacensībām tikai trīs reizes kāpis uz goda pjedestāla, taču ir guvis vienu uzvaru. Savukārt etaps Kēnigszē laikapstākļu dēļ tika pārcelts uz Kalgari, kur nākamnedēļ līdz ar to būs divas skeletona sacensības.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais M.Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā, godalgu no rokām izlaižot pēdējā braucienā, turklāt pastāvēja varbūtība, ka viņš savai sportista karjerai liks punktu. Tomēr latvietis ir apņēmies turpināt startēt un varētu piedalīties 2022.gada Pekinas Olimpiādē. Viņš savā karjerā ir ieguvis astoņus Pasaules kausus, bet pagājušajā sezonā palika ceturtais.

Pasaules kausa sezona noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā marta ievadā norisināsies pasaules čempionāts.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu