Kolkā +12 grādi: pārspēts mēneša otrās dekādes gaisa temperatūras rekords

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sestdien Kolkā ar +12 grādiem pārspēts ne tikai visas valsts 16. februāra, bet arī mēneša otrās dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

+10 grādu atzīme pārsniegta gan Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē, gan vietām Zemgalē un Vidzemes dienvidrietumos - Rīgas pusē.

Iespējams, dažviet Latvijā tiks labots arī visa mēneša siltuma rekords.

Mākoņi izklīduši un spoži spīd saule. Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās Ziemeļkurzemes piekrastē pastiprinājies līdz 16 metriem sekundē.

Kā ziņots, iepriekšējais 16. februāra nacionālais siltuma rekords bija +9,3 grādi Liepājā 1925. gadā. Savukārt augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā iepriekš reģistrēta februārī, ir +12,8 grādi mēneša pirmajā dekādē, +10,4 grādi mēneša otrajā dekādē un +15,5 grādi mēneša trešajā dekādē.

Svētdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +2..+8 grādus, naktī uz pirmdienu gaidāms sals līdz -9 grādiem, bet jaunās nedēļas sākumā atkal kļūs siltāks.

Nākamās nedēļas vidū Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss no ziemeļiem, atbilstoši pašreizējām prognozēm aukstuma vilnis gaidāms no ceturtdienas līdz sestdienai, pēc tam atgriezīsies agram pavasarim atbilstošs siltums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu