Sadursmēs Ēģiptē nogalināti septiņi džihādisti; 15 karavīri krituši vai ievainoti

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ēģiptiešu karavīri.
Ēģiptiešu karavīri. Foto: Reuters / Scanpix

Ēģiptes armija sestdien paziņoja, ka sadursmēs Sīnāja pussalā, kur armija cīnās ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts", nogalināti septiņi džihādistu karotāji, bet 15 karavīri krituši vai ievainoti.

Drošības spēkiem reaģējot uz uzbrukumu kontrolpunktam nemierīgajā Ziemeļsīnāja provincē, izraisījusies apšaude, sacīja armijas preses sekretārs Tamers er Refa.

Avots Ziemeļsīnāja medicīniskajā dienestā apliecināja, ka uzbrukumā nogalināti 11 karavīri.

Ēģipte bieži ziņo par kaujās kritušajiem džihādistiem, bet gadījumi, kad tiek ziņots, ka armijai kaujās bijuši lieli zaudējumi, ir reti.

Kopš armijas apvērsumā 2013. gadā tika gāzts Ēģiptes pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais prezidents Mohameds Mursi, ekstrēmistu grupējumu uzbrukumos nogalināti vairāki simti karavīru un policistu.

Pēc tam, kad pirms gada džihādistu uzbrukumā mošejai Ziemeļsīnājā tika nogalināti vairāk nekā 300 cilvēku, armija uzsāka ofensīvu "Sīnāja 2018".

Atbilstoši armijas izplatītajai informācijai tās gaitā, kā arī operācijās pret kaujiniekiem citviet Ēģiptē nogalināti vairāk nekā 550 džihādisti, kā arī krituši vairāk nekā 30 karavīri.

Tiesa gan, neatkarīga statistika nav pieejama, un Ziemeļsīnāja medijiem un ārzemniekiem pamatā ir slēgta teritorija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu