Trampa kampaņas vadītājam pieprasa vismaz 19 gadus cietumā (1)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais vēlēšanu štāba priekšnieks Pols Manaforts.
ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais vēlēšanu štāba priekšnieks Pols Manaforts. Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas bijušajam vadītājam Polam Manafortam jāpiespriež no 19 ar pusi līdz 24 ar pusi gadiem cietumā, piektdienas vakarā paziņoja ASV īpašā prokurora Roberta Millera birojs.

Virdžīnijas austrumu apgabala tiesa augustā 69 gadus veco Manafortu notiesāja par astoņiem finanšu jomas noziegumiem, arī banku, nodokļu un citu ASV varasiestāžu apkrāpšanu.

"Manaforts vairāk nekā desmit gadus rīkojās tā, it kā viņš būtu virs likuma, un atņēma federālajai valdībai un vairākām finanšu iestādēm miljoniem dolāru," teikts Millera biroja rekomendācijās attiecībā uz piespriežamo sodu, kas nonākušas telekanāla CNN rīcībā.

"Spriedumam būtu jāatspoguļo šo noziegumu smagums un jākalpo par brīdinājumu Manafortam un citiem atturēties no šādas rīcības."

Lēmumu par Manafortam piespriežamo sodu Virdžīnijā pieņems tiesnesis Tomass Selbijs Eliss, kurš sprieduma pasludināšanas datumu vēl nav noteicis.

Manaforts ilgu laiku bija republikāņu polittehnologs un divus mēnešus vadīja Trampa aģitācijas štābu. Viņš bija pirmais cilvēks, kuram īpašais prokurors izvirzīja apsūdzības.

Manaforts augustā tika notiesāts par izvairīšanos no nodokļiem un citiem finanšu noziegumiem, un mēnesi vēlāk viņš atzina vainu divos apsūdzību punktos sazvērestībā un liecinieka iespaidošanā.

Viņš tad piekrita sadarboties ar īpašo prokuroru, šādi cenšoties panākt mazāku sodu.

Federālā tiesnese Eimija Bērmane-Džeksone trešdien atzina, ka Manaforts pārkāpis vienošanos par vainas atzīšanu, melojot īpašajam prokuroram.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu