Aprēķināts, cik Saeimas deputāti janvārī saņēmuši atalgojumā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas 14. februāra sēde.
Saeimas 14. februāra sēde. Foto: Saeimas Preses dienests

Saeimas deputāti atalgojumā janvārī izmaksāti 217 774 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Vismazāko atalgojumu saņēmuši deputāti, kuriem mandāti apstiprināti 31. janvārī. Viņiem mandāti apstiprināti uz laiku, kamēr no viņu partijas ievēlētie politiķi pilda ministru pienākumus.

Janvārī pa 91 eiro saņēma Jānis Iesalnieks (VL-TB/LNNK), Andris Kazinovskis (JKP), Jānis Butāns (JKP), Dace Bluķe (AP), Mārtiņš Šteins (AP) un Aivars Geidāns (KPV LV).

Tikmēr lielākais atalgojums izmaksāts Saeimas Prezidija locekļiem, kā arī frakciju un komisiju vadītājiem.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrneice (VL-TB/LNNK) saņēmusi 3113 eiro, viņas vietnieces: Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) - 3279 eiro un Inese Lībiņa-Egnere (JV) - 3442 eiro. Tikmēr nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars atalgojumā janvārī saņēmis 3307 eiro, bet Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs un "Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Andrejs Judins - 3354 eiro.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem.

Saeimas deputātu algas ik gadu mainās, balstoties uz vidējās algas izmaiņām. Mainoties valstī strādājošo vidējai darba samaksai, ik gadu tiek pārskatīts valsts amatpersonu atalgojums.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu